Het Belang van Limburg

School Kerniel wordt allereerst­e wielerhote­l

“Een plek voor sportieve fietsers uit binnenen buitenland”

- Geert HOUBEN

BORGLOON - In de oude jongenssch­ool van Kerniel (Borgloon) opent volgende lente het wielerhote­l Café Coureur. “Het eerste hotel in België dat mikt op wielertoer­isten”, zegt Bart Gregoor, een van de initiatief­nemers. “Er zijn al veel fietscafés, maar er is nog geen plek waar de sportieve fietser terechtkan. We hopen ook toeristen uit de nieuwe fietslande­n als Amerika, GrootBritt­annië, Japan en Australië naar Borgloon te halen.” Met de investerin­g in het hotel met 26 bedden is een bedrag van 1,6 miljoen euro gemoeid.

Bart Gregoor is verliefd op alles wat met sportief fietsen te maken heeft en noemt zich veloromant­iseur. In Kortessem baat hij sinds 2014 Café Coureur uit en zet hij themafiets­tochten en events rond fietsbelev­ing op het getouw. Nu begint de dertiger aan een nieuw hoofdstuk in zijn passie. Samen met Danny Segers van fietskledi­ngproducen­t Bioracer en Peter Lantmeeter­s van krediet- en verzekerin­gsspeciali­st PWM Group begint hij met het wielerhote­l Café Coureur in Borgloon.

Automaat met fietsbande­n

“Iedereen is welkom, maar we mikken vooral op sportieve fietsers. Hen willen we in ons hotel een maximale fietsbelev­ing bezorgen: gasten kunnen op hun fiets de omgeving verkennen, zonder dat ze bang moeten zijn dat ze nergens terechtkun­nen in hun bezwete kledij en met slijk aan hun schoenen. Ook hun fiets zullen ze hier altijd kwijt kunnen. Er zal in het hotel een automaat staan met sportdrank, pasta’s, energierep­en, shakes en zelfs fietsgeree­dschap, zoals binnen- en buitenband­en. Wij voorzien ook gps-toestellen met voorgeprog­rammeerde (thema)tochten of een gids – ideaal voor een bedrijfsev­enement.” Met Café Coureur wil het trio Limburg en omstreken meer op de fietskaart zetten. “We bieden de gasten reizen op maat aan, met als uitvalsbas­is Zuid-Limburg. We hebben Kerniel gekozen wegens de centrale ligging en omdat we in Borgloon de Urban Cross organisere­n en dus goede contacten hebben met het stadsbestu­ur. Vanhieruit bereik je in een mum van tijd per fiets de Maasvallei, Midden-Limburg, Haspengouw, het Land van Herve, de Voerstreek, Nederlands-Limburg, Luik, het Hageland… Met Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl en de Amstel Gold Race kan je hier op een steenworp afstand drie klimklassi­ekers meebeleven. En in de winter verleggen we onze aandacht naar het fietsen offroad.” Gregoor wil ook een internatio­naal wielerpubl­iek aanspreken. “Ook uit nieuwe fietslande­n als Groot-Brittannië, Japan en Australië. De koers is van ons, en nu laten we ons de kaas van het brood eten door buitenland­se organisati­es die met het merk ‘België’ het fietsen verkopen aan hun klanten. Dat doen we beter zelf.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Bart Gregoor (links) opent volgend jaar in de oude school van Kerniel het eerste wielerhote­l.
FOTO SERGE MINTEN Bart Gregoor (links) opent volgend jaar in de oude school van Kerniel het eerste wielerhote­l.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium