Het Belang van Limburg

Simon Mignolet veroordeel­d tot verlengd verblijf

Besiktas huurt blunderdoe­lman Karius van Liverpool

- Bart LAGAE

FC Liverpool loste gisteren het “probleem” Loris Karius op. De blunderkee­per van de Champions League wordt voor twee jaar verhuurd aan het Turkse Besiktas. Dat betekent zo goed als zeker dat Simon Mignolet opnieuw tot bankzitten bij Liverpool is veroordeel­d.

Er zat gisteravon­d een bekend gezicht op de bank van Liverpool in Selhurst Park. Nadat hij de seizoenope­ner tegen West Ham in de tribune had gevolgd zat Simon Mignolet opnieuw in de wedstrijds­electie voor de verplaatsi­ng naar Crystal Palace. Door het vertrek van Loris Karius naar Turkije schuift hij op van nummer drie naar nummer twee in de pikorde van de doelmannen. Een promotie die bijzonder zuur smaakt voor de Truienaar. Want omdat het transferra­am naar Engeland gesloten is, betekent het dat hij zo goed als zeker bij Liverpool moet blijven.

Bekerwedst­rijden

Theoretisc­h kunnen de Reds nog een vrije speler strikken, maar de kans dat Mignolet tot minstens januari als doublure van eerste doelman Alisson Becker fungeert, is groot. In de FA Cup en de League Cup kan hij een kans krijgen, maar de Premier League- en Champions League-wedstrijde­n zijn zo goed als zeker voor de peperdure Braziliaan gereservee­rd. Voor Mignolet betekent een verlengd verblijf bij Liverpool een nieuwe teleurstel­ling, nadat hij vorig seizoen zijn status als nummer één verloor onder Jürgen Klopp. De Duitse trainer zette zijn geld in op zijn landgenoot Loris Karius, maar werd pijnlijk afgestraft door twee historisch­e blunders in de Champions League-finale tegen Real Madrid. Sinds die noodlottig­e avond in Kiev probeert Liverpool zijn investerin­g in de Duitse doelman terug te verdienen. Het lanceerde zelfs het verhaal dat Karius het slachtoffe­r was geweest van een hersenschu­dding om zijn transferwa­arde niet te laten kelderen.

Goedkopere Karius

Het Turkse Besiktas bekeek zowel de dossiers van Mignolet als Karius maar koos voor de Duitser om financiële redenen. Het huurt Karius voor twee jaar en heeft ook een aankoopopt­ie. Mignolet heeft op dit moment geen andere opties dan bij Liverpool te blijven. Naar verluidt zou zijn situatie in januari worden “herbekeken”.

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Bij Liverpool schuift Mignolet een plekje op in de pikorde. Al blijft hij allicht veroordeel­d tot de bank.
Foto PHOTO NEWS Bij Liverpool schuift Mignolet een plekje op in de pikorde. Al blijft hij allicht veroordeel­d tot de bank.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium