Het Belang van Limburg

“Ik heb nog groeimarge”

Alexandre De Bruyn ziet meer en meer offensieve automatism­en

- Gunter SCHOOFS

Tegen Lokeren zat hij in de tribune, op de Freethiel dook Alexandre De Bruyn plots weer op in de Truiense basis. “Niet mijn beste match”, geeft de Vilvoorden­aar toe. “Het niveauvers­chil met vorig seizoen bij Lommel in de amateurree­ks is groot. Maar ik groei.”

Op de openingssp­eeldag tegen Cercle kreeg Alexandre De Bruyn meteen zijn kans van Marc Brys. Tegen Genk startte hij dan weer op de bank. Thuis tegen Lokeren zat ie in de tribune. Zaterdag op de Freethiel stond hij in de elf. Position switch à volonté bij de Kanaries. “Geen enkel probleem. De coach heeft telkens zijn plan klaar. Soms hoor ik erbij om dat plan uit te voeren, soms niet”, aldus De Bruyn. “Het is belangrijk om niet bij de pakken te blijven zitten als je een keer helemaal uit de boot valt. Net dan moet je je op training tonen. Daar lukt het beter en beter. De automatism­en met Bezus en Buya moet ik nu stilaan naar de wedstrijd kunnen overhevele­n. Ik heb duidelijk nog groeimarge. ”

Niveauvers­chil met Lommel

In Beveren speelde De Bruyn zeker niet zijn beste wedstrijd. Offensief kon hij te weinig klaar maken, bovendien leed hij een paar keer gevaarlijk balverlies. Het eerste doelpunt via Ampomah viel op die manier. “Mijn rechtstree­kse tegenstand­er (Schryvers, nvdr.) speelde een sterke match, maar dat mag op zich zeker geen excuus zijn”, zegt De Bruyn. “Ik heb gewoon nog heel even tijd nodig, want het niveauvers­chil met vorig seizoen bij Lommel in de amateurree­ks is groot.” STVV speelde voor de vierde keer op rij gelijk, maar de sfeer blijft voorlopig goed. “Natuurlijk weten we allemaal dat er opnieuw meer in zat. Maar op training heeft iedereen maandag alweer het beste van zichzelf gegeven. We hebben honger om het op Standard te flikken nu. En voor mij persoonlij­k is het een droom om een keer op Sclessin te voetballen, ook al was ik als jong gastje meer fan van Anderlecht. Omdat ik daar ook speelde. Maar nu telt alleen STVV. En die eerste overwinnin­g.”

Teixeira, Legear en Thallyson apart -

De Kanaries trainden maandag twee keer. Teixeira, Legear en Thallyson bleven nog apart.

STVV-beloften halen zwaar uit -

De beloften van STVV haalden met heel wat A-kern-spelers in de rangen zwaar uit maandagavo­nd bij Waasland-Beveren. 0-6 werd het. Sekine, Nazon (3x), Asamoah en Bourard zorgden voor de goals.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium