Het Belang van Limburg

Lazio zet Lukaku buitenspel

-

Jordan Lukaku staat buitenspel bij Lazio Rome. De linksachte­r kampt met een slepende blessure aan de linkerknie en de Romeinse club besliste hem niet op de lijst van 25 spelers voor de Serie A te zetten.

Het gaat niet goed met Jordan Lukaku. Sinds februari kampt hij met een vervelende blessure aan de linkerknie. Dokters noemen het tendinopat­hie, een chronische ontsteking van de patellapee­s die kan optreden bij overbelast­ing. Lukaku speelde het seizoen uit “met de handrem op”, in de hoop het WK te halen. Maar de bondsdokte­rs achtten hem begin juni niet fit genoeg om mee te gaan naar Rusland. Nog eens drie maanden later is Jordan Lukaku nog altijd niet fit. Terwijl Lazio aan het nieuwe seizoen is begonnen, werkt hij in de praktijk van kinesist Lieven Maesschalc­k aan zijn herstel. Op een terugkeer in de competitie zal de flankverde­diger nog langer moeten wachten. Want Lazio nam de radicale beslissing hem niet op te nemen op de spelerslij­st voor de Serie A.

Volgens de reglemente­n in Italië mag een ploeg maximaal zeventien spelers ouder dan 22 opnemen in de spelersker­n van 25. Lukaku viel af als achttiende man. Zijn contract loopt nog door tot volgende zomer. Het is niet zeker of hij nog voor de ploeg van Silvio Proto zal uitkomen.

Met de handrem op

De speler zelf en zijn management willen voorlopig niet reageren op de situatie. Eind mei sprak hij wel over zijn blessure. “Ik heb de blessure in februari opgelopen en nadien heb ik weinig tijd gekregen om te revalidere­n door de vele wedstrijde­n die we met Lazio moesten afwerken”, zei Lukaku. “Ik ben met de handrem op blijven spelen: frustreren­d, want anders had ik aan meer speelminut­en kunnen geraken.” Lukaku kwam vorig seizoen aan 33 wedstrijde­n, waarvan 20 competitie­wedstrijde­n.

 ?? FOTO AFP ?? Lazio nam de radicale beslissing om Lukaku niet op te nemen in de spelerslij­st voor de Serie A.
FOTO AFP Lazio nam de radicale beslissing om Lukaku niet op te nemen in de spelerslij­st voor de Serie A.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium