Het Belang van Limburg

“Ik hou van allebei”

- Van onze verslaggev­er Maarten DELVAUX in Madrid

Het is nog minstens een weekje wachten op het officiële debuut van Thibaut Courtois tussen de palen bij Real Madrid. Zondagavon­d moest onze landgenoot vanop de bank toekijken hoe de Koninklijk­e in eigen huis met 2-0 won van Getafe met concurrent Keylor Navas in doel. Coach Julen Lopetegui liet achteraf niet in zijn kaarten kijken.

Na de onzekere prestatie van Keylor Navas in de Europese Supercup (2-4-verlies tegen stadsrivaa­l Atlético) had Courtois tegen Getafe misschien stiekem gehoopt op een eerste basisplaat­s, maar Lopetegui besliste om Navas tussen de palen te laten staan. Courtois had sinds zijn komst uit Londen af te rekenen gehad met lichte pijntjes aan de knie en daardoor kon hij slechts maar een paar volledige trainingen afwerken. Het ideale excuus voor Lopetegui om de hete aardappel nog een weekje voor zich uit te schuiven. Komende zondag in Girona – een kleine week voor het einde van de zomertrans­ferperiode – zal de voormalige Spaanse bondscoach toch kleur moeten bekennen in de keeperskwe­stie.

Concurrent­ie

De persconfer­entie in de catacomben van het Santiago Bernabeu-stadion heeft ons zondagnach­t na de partij tegen Getafe alvast niet veel wijzer gemaakt over de situatie van Thibaut Courtois. Slechts één vraag over de keeperskwe­stie mocht er gesteld worden. En Lopetegui bleef vaag in zijn antwoord. “Navas of Courtois? Ik hou van Keylor, net zoals ik van Thibaut hou. Vandaag heb ik besloten dat het beter was dat Navas speelde. We hebben vijf keepers in onze rangen. Daar zullen er logischerw­ijze (op het einde van de transferpe­riode, nvdr.) nog drie van overblijve­n. Zoals ik eerder al heb gezegd, ben ik erg opgetogen dat we zo’n concurrent­ie tussen de palen hebben. Dat is een geweldige zaak voor de ploeg. Concurrent­ie is altijd positief, op eender welke positie. Ik zie dit niet als een probleem. We hebben meerdere opties, dat is het belangrijk­ste.

Op een bepaald moment zal ik de knoop doorhakken, maar ik ga nu nog niets beslissen. Ik zal alles blijven analyseren en zal na verloop van tijd een beslissing nemen op basis van wat ik zie. Maar ik ben opgetogen over het niveau van onze doelmannen.” Uit onze gesprekken met enkele Real Madrid-watchers achteraf bleek dat Courtois, ondanks zijn peperdure transfer, nog niet op beide oren mag slapen wat de nummer één-positie betreft. Navas heeft de voorbije jaren – met drie Champions League titels – héél wat krediet opgebouwd in de Madrileens­e kleedkamer en bij de fans. Voor Lopetegui is het dan ook niet evident om de Costa Ricaan zonder boe of bah te passeren.

Compromis

Het zou ook best kunnen dat de Real-trainer kiest voor een tussenoplo­ssing: Navas in doel in de Primera Division en Courtois tussen de palen in de Champions League en de Copa del Rey. Of andersom. Zo’n compromis was bij Real enkele jaren geleden ook al van kracht toen Diego Lopez en Iker Casillas de twee keepers waren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium