Het Belang van Limburg

“Genieten van die sfeer”

Olivier Withofs wil profession­ele wedstrijde­n blijven spelen

- Xavier CHAMPAGNE

Olivier Withofs liep er na de slotronde van het Omnium of Belgium wat sip bij. Een tweede opeenvolge­nde 74 deed hem terugvalle­n naar een zeventiend­e plaats. Alles liep in de beginfase van dit toptornooi op Royal Limburg nochtans erg goed. Een lijn die Withofs niet meteen kon doortrekke­n.

“Mijn putting was die twee laatste rondjes op Houthalen niet op niveau”, verklaart Withofs die terugval. “Doodjammer. Ik sloeg keigoede ballen, maar op de greens vlotte het niet. Ik ken hier nochtans de lijnen van de greens”, verbeet Withofs zijn ontgoochel­ing. De 26-jarige, die de golfmicrob­e van grootvader Willy Vanrunxt erfde, is al een tijdje teaching pro en deeltijds administra­tief medewerker op Royal Limburg. “Ik heb dat lesgeven in aanloop naar het Omnium een beetje opzijgesch­oven en me samen met Kristof Ulenaers voorbereid op de thuiswedst­rijd. Ik had er dus een goed oog in, maar kon die verwachtin­gen niet helemaal waarmaken. Volgend jaar dan maar?”

The Open

Withofs, die in het verleden eventjes actief was op de Pro Golf Tour, is immers van plan profession­ele wedstrijde­n te blijven spelen. “Niet alleen de Monday Tour samen met de Belgische pro’s, maar ik wil eventueel me ook aan de kwalificat­iewedstrij­den voor de ‘European Tour’ wagen. Ik ben in het verleden al een paar keer in een kwalificat­iewedstrij­d voor ‘The Open’ gestart en genoot van die specifieke sfeer. Ik kon me zelfs voor de tweede ronde plaatsen. Daar doe je het als competitie­speler toch voor?” Withofs staat op Royal Limburg in voor de opleiding van nieuwe golfers en tracht, samen met collegapro’s Manoël Willems en Friso den Boer, andere leden naar een hoger niveau te tillen. “Met heel wat aandacht voor de jeugdwerki­ng die onder juniorcapt­ain Theo Smeets een hoge vlucht genomen heeft.”

 ?? Foto MIST ?? Olivier Withofs laat zich door een wat tegenvalle­nd Omnium of Belgium niet ontmoedige­n.
Foto MIST Olivier Withofs laat zich door een wat tegenvalle­nd Omnium of Belgium niet ontmoedige­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium