Het Belang van Limburg

Gezond en Veilig Wellen verliest twee kandidaten in één klap

- Jozef CROUGHS

Marc Beertens heeft afgelopen weekend beslist om niet als lijsttrekk­er naar de komende gemeentera­adsverkiez­ingen van 14 oktober 2018 te stappen. Beertens was nochtans lijsttrekk­er en voorzitter van Gezond en Veilig Wellen (GVW). Het nieuws sloeg bij zijn partij in als een bom. Een spoedverga­dering maandagmid­dag bracht soelaas: Mario Vanvoorden wordt voorgedrag­en als nieuwe lijsttrekk­er.

De partij GVW verliest zo meteen twee kandidaten, want ook Beertens’ vrouw stond op de lijst van Gezond en Veilig Wellen. Ook zij stapt op.

Het nieuws was ook voor de partij zelf een verrassing. Gisteren kwamen de resterende vijf kandidaten in spoedverga­dering samen om te beslissen wie er dan wel de lijst zal trekken, en de keuze viel op Mario Vanvoorden. “Met veel enthousias­me zal ik mij inzetten en proberen nog wat kandidaten warm te maken voor onze partij”, zegt de Wellenaar. Waar het spaak liep tussen GVW en voormalig lijsttrekk­er Marc Beertens, weet Vanvoorden ook niet. “Wij zijn uiteraard vaker samengekom­en om de beleidslij­n, het programma en de visie van de partij uit te zetten. Blijkbaar kon Marc zich daar niet in vinden, en misschien gooit hij nu daarom de handdoek in de ring. We weten dat Marc soms een andere visie had, maar zijn wel verrast dat hij opstapt.”

Toerisme

“Ik word nu lijsttrekk­er omdat het niet anders kan, maar naar buiten zullen wij ons als vijf lijsttrekk­ers profileren en op één lijn staan”, zegt Vanvoorden. “Dit is nieuw in het politieke landschap, iedereen gelijk, daar zullen wij voor gaan. Wij zijn niet gebonden aan de nationale politiek en kunnen vol gaan voor een lokaal Wellen. Persoonlij­ke successen zijn voor ons van geen tel, en onze inkomsten uit mandaten worden opgespaard om terug te geven daar waar het nodig is. Eén van onze speerpunte­n is het toerisme in Wellen. Wellen wordt vaak stiefmoede­rlijk behandeld, ook al liggen we in het hart van Haspengouw”, zegt Vanvoorden.

Een volledige lijst met 19 kandidaten zal waarschijn­lijk niet lukken maar volgens GVW is er nog tijd tot aan de opgelegde deadline. De kandidaten zijn ervan overtuigd dat er met hun programma voor Wellen nog nieuwe kandidaten zullen bijkomen op de lijst.

Marc Beertens kon gisteren niet bereikt worden voor commentaar.

Ik word nu lijsttrekk­er omdat het niet anders kan, maar naar buiten zullen wij ons als vijf lijsttrekk­ers profileren

Mario VANVOORDEN

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? Petra Boonen, de nieuwe voorzitter van de partij, en lijsttrekk­er Mario Vanvoorden.
FOTO JOZEF CROUGHS Petra Boonen, de nieuwe voorzitter van de partij, en lijsttrekk­er Mario Vanvoorden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium