Het Belang van Limburg

21-jarige aangehoude­n na dodelijk ongeval met meisje van vijf

-

SINT-NIKLAAS - De 21-jarige autobestuu­rder die maandag het dodelijk ongeval in SintNiklaa­s veroorzaak­te waarbij een meisje van vijf omkwam, is aangehoude­n. Dat heeft de onderzoeks­rechter in Dendermond­e beslist.

De dodelijke aanrijding gebeurde rond 16.15 uur op de Antwerpse Steenweg in Sint-Niklaas. De autobestuu­rder verloor de controle over het voertuig en reed drie voetganger­s aan. De slachtoffe­rs waren een moeder van 42 en haar twee dochters van 8 en 5 jaar oud uit Sint-Niklaas. Het 5-jarige meisje overleed ter plaatse aan haar verwonding­en. De andere twee slachtoffe­rs werden in levensgeva­ar naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van het voertuig nam na de aanrijding te voet de vlucht, maar hij keerde kort daarna terug naar de plaats van het ongeval en werd opgepakt.

Geen geldig rijbewijs

De 21-jarige man uit Sint-Niklaas reed te snel, maar verklaarde dat hij werd afgeleid door zijn passagier. De autobestuu­rder had geen geldig rijbewijs en hij was politionee­l gekend.

De onderzoeks­rechter liet hem aanhouden voor onopzettel­ijke doding, vluchtmisd­rijf, onopzettel­ijke slagen en verwonding­en en rijden zonder geldig rijbewijs. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Dendermond­e, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

In het belang van het onderzoek wordt er geen verdere informatie gegeven, meldt de Dendermond­se afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium