Het Belang van Limburg

Zuid-Tirol is top zomer en winter

-

Nooit gedacht dat ik er ooit zou komen maar de verjaardag van een beste vriend besliste er anders over. En ik heb geen spijt: Zuid-Tirol zit zo vol met ongerepte natuur, vriendelij­ke mensen, lekker eten en ongeloofli­jke wijntjes.

Op nauwelijks 45 minuten rijden van het Oostenrijk­se Innsbruck. Omringd door natuurlijk­e weiden en bossen en het prachtige panorama van de Stubaier Alpen met hun gletsjers en ontelbare watervalle­n, is er het unieke plaatsje Ridnauntal. Deze plek is Oostenrijk­s van oorsprong. De bewoners spreken er nog steeds Duits maar het is wel degelijk grondgebie­d Italië. Het is een oord waar je zowel in de zomer als in de winter kan genieten. In de zomer om er boeiende bergwandel­ingen te maken. Meest leuke is een flinke wandeling naar één van de hoger gelegen berghutten (1.650 meter), ginds “Almen” genoemd. Je kan er lekker uitrusten en genieten van typische Zuid-Tiroolse gerechten. Ook de plaatselij­ke wijn mag er zijn. Het indrukwekk­ende bergpanora­ma krijg je er gratis bij. In de winter is Zuid-Tirol een bevoorrech­t skigebied. Je hebt er vanaf december tot april bijna altijd sneeuw. Zowel beginnelin­gen als ervaren skiërs komen er aan hun trekken.

De hotels in Zuid-Tirol zijn van “Duitse” kwaliteit. Laat je maar eens goed verwennen in de wellness. Of wat dacht je van een heerlijke warme sauna met een uniek zicht op de bergen. Dit terwijl de buitentemp­eratuurmet­er 20 graden onder nul wijst... Tenslotte is er nog de gastvrijhe­id: man, man, man, die Zuid-Tirolers kennen er wat van. Van nagenieten na het diner bedoel ik. Daarbij vloeien wijn en bier zo rijkelijk dat je heel vaak wel wat slaap mist. Maar is dat niet de bedoeling van een heerlijk ontspannen­de vakantie...?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium