Het Belang van Limburg

“Mijn vrouw betrapte hen toen ze de buit kwamen ophalen”

Dieven slaan toe in Tongerse kledingzaa­k Max & Maxime

- Dirk ROEFFLAER

Maandag werd kledingzaa­k Max & Maxime in de Maastricht­erstraat slachtoffe­r van een diefstal. De dader verstopte zijn buit aan het GalloRomei­ns Museum, maar toen hij de zak met gestolen jassen kwam ophalen, werd hij door de vrouw van de eigenaar betrapt. “Hij zei dat ik achteraan in de winkel ook eens moest gaan kijken”, vertel een vrouw die in de winkel door de dieven werd aangesprok­en. “De man wilde me absoluut weg hebben bij de jassen.”

De politie was uiterst tevreden met de duidelijke foto die onze dochter van de dader kon maken

“Mijn vrouw Annemie wilde juist met de auto vertrekken toen ze een man in de straat zag weglopen”, vertelt Frank Ruiters van Max & Maxime. De zaak in de Maastricht­erstraat is gespeciali­seerd in kleding en spullen voor baby’s, kinderen en tieners. “Even later zag ze hoe hij de trappen afdaalde naar de nooduitgan­g van het Gallo-Romeins Museum (GRM). Daar had hij blijkbaar een zak verstopt.”

In die zak zaten jassen die eerder uit de winkel waren gestolen. Nadat de dieven erin slaagden ongezien met hun buit de winkel te verlaten, trokken ze namelijk naar de aanpalende Kielenstra­at. Daar verstopten ze hun buit in het struikgewa­s naast het GRM. Toen een van de daders ’s avonds de buit wilde ophalen, werd hij betrapt door de vrouw van de eigenaar. “De man vluchtte weg”, zet Ruiters het verhaal verder, “maar mijn dochter Chabélie kon met haar gsm wel nog een foto van hem maken”, vertelt Ruiters, die de foto op Facebook plaatste. De vluchtende dief is duidelijk herkenbaar op de foto. Ruiters waarschuwd­e meteen de politie. “Die waren heel snel hier. Ze hebben de omgeving uitgekamd, en de zak teruggevon­den in de Predikhere­nstraat.”

Tevreden politie

Een vrouw uit Wellen was maandag getuige van de diefstal: “Ik had een jas vast vooraan in de winkel. Tegen de etalage zat een man op zijn hurken. Hij had een grote zak vast. In de winkel liepen twee mannen rond. Ik dacht eerst dat ze van de security waren. Ze waren deftig gekleed, maar ik vond het eigenaardi­g omdat ze geen vrouw of kinderen bijhadden. Eén van hen kwam naar me toe en vroeg: ‘Ga je die jas nemen?’ Hij zei dat ik achteraan in de winkel ook eens moest gaan kijken. De

Frank RUITERS man wilde me absoluut weg hebben bij de jassen. Achteraf hoorde ik van de verkoopste­r dat ze met drie of vier jassen zijn kunnen vluchten. Ik heb er ’s nachts niet goed van geslapen”, vertelt de vrouw, die anoniem wil blijven. “Die mannen hebben me duidelijk gezien hoor.”

“De diefstal werd vastgelegd op camerabeel­den”, zegt de zaakvoerde­r nog. “De politie was trouwens uiterst tevreden met de duidelijke foto die onze dochter van de dader kon maken”, zegt hij.

KINROOI

Dieven konden op een bouwwerf aan Greuwkensv­eld tien liter diesel en twee oprijplate­n van een aanhangwag­en stelen. De vaststelli­ngen gebeurden maandagavo­nd.

HOESELT

Bewoners uit de Proefbosst­raat in Hoeselt die dinsdag rond 13.45 uur thuiskwame­n, ontdekten dat bij hen werd ingebroken. Het hele huis werd door de daders overhoop gehaald. De buit is nog onbekend.

LANAKEN

Dieven

stalen

dinsdagoch­tend

KORTESSEM

Onbekenden konden in de Luyssenstr­aat in Kortessem een huis binnendrin­gen. Dat gebeurde tussen zaterdag en maandag. De dieven stalen een luchtdrukg­eweer.

LUMMEN

Onbekenden drongen dinsdagoch­tend een gebouw in de Bosstraat in Lummen binnen en maakten sigaretten en drank buit.

TESSENDERL­O

Bij de politie kregen ze dinsdag rond 15 uur een melding van een inbraak in een appartemen­tsgebouw op Kolmen. De onbekende daders braken in via de voordeur van de flat en maakten naast juwelen ook kledij buit. (ppn)

 ?? FOTO DIRK ROEFFLAER ?? Frank Ruiters wijst aan waar de dieven hun buit verstopten.
FOTO DIRK ROEFFLAER Frank Ruiters wijst aan waar de dieven hun buit verstopten.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium