Het Belang van Limburg

Juweliersz­aak Aygold leeggeroof­d via dak

-

Inbrekers sloegen maandagoch­tend op een spectacula­ire manier toe bij het shoppingce­ntrum M2 in Eisden. De voorbereid­e daders kropen op het dak van het gebouw en maakten er twee grote gaten, exact boven juweliersz­aak Aygold. Zo konden ze voor een grote hoeveelhei­d aan juwelen stelen. De buit zou duizenden euro’s waard zijn.

De vaststelli­ngen van de inbraak bij juweliersz­aak Aygold aan de Koninginne­laan in Eisden-Tuinwijk gebeurden maandag om 10 uur, maar het nieuws raakte pas dinsdag bekend. De winkel ligt in het Shoppingce­nter M2.

Minutieus gepland

De onbekenden hadden de inbraak minutieus voorbereid en drongen de zaak binnen via het dak. Op de plaats waar Aygold is gelegen, heeft het shoppingce­nter toevallig een plat dak. De daders moeten vooraf uitgemeten hebben waar precies de juweliersw­inkel gehuisvest was. Ze zaagden in het vast plafond van het shoppingce­nter een groot gat. Vervolgens maakten ze ook in het lager hangende valse plafond een grote opening. Via die twee openingen kwamen ze precies uit waar ze moesten zijn: recht in de juweliersz­aak.

Ze konden er grote hoeveelhed­en juwelen meegraaien. Die zouden meerdere duizenden euro’s waard zijn. Aygold is gespeciali­seerd in de aankoop van goud en zilver. De eigenaar van de zaak ontdekte de inbraak maandag toe hij zijn zaak wilde openen. De politie van de zone Lanaken-Maasmechel­en deed de nodige vaststelli­ngen. De winkel bleef gisteren gesloten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium