Het Belang van Limburg

Bod van Dijon op King Kara

Ex-verdediger van KRC Genk lijkt op weg naar Frankrijk

- Jürgen GERIL

Hoewel nieuwe verdediger Sikou Niakaté (19) werd afgekeurd wegens een te kleine motor, heeft Kara Mbodj (28) geen toekomst meer bij Anderlecht. Meer nog: er is eindelijk nog eens een concreet bod voor de Senegalees. Het Franse Dijon biedt tussen 1,5 en 2 miljoen euro.

Als de deal rondkomt, verkoopt paars-wit Kara wel met serieus verlies.

Na Leander Dendoncker (Wolverhamp­ton), Lukasz Teodorczyk (Udinese), Josue Sa (Kasimpasa) en Isaac Kiese Thelin (Leverkusen) is Kara Mbodj de laatste speler van wie Anderlecht echt af wil. Ook om af te raken van zijn grote salaris. Alleen is het een calvarieto­cht om een oplossing te vinden voor Kara. Begin deze zomer hoopte paars-wit nog 5 miljoen euro te krijgen voor de Senegalees, maar nu komt Dijon met een bod tussen 1,5 en 2 miljoen. Anderlecht lijkt geneigd om dat te accepteren omdat het besef groeit dat het niet veel méér zal krijgen voor King Kara. De robuuste verdediger werd vorig seizoen geopereerd aan zijn knie en speelde zijn laatste echte match met inzet op 17 december tegen Club Brugge. Hij zat wel in de Senegalese WK-selectie, maar kwam daar niet van de bank. Het letsel in zijn knie kan altijd weer opspelen, maar Dijon is echt op zoek naar een centrale verdediger. Het probeerde al Paul Baysse van Bordeaux over te nemen, maar die koos voor Caen. Kara lijkt één van de laatste kansen om een slag te slaan. Dijon begon ook goed aan de Ligue 1 met 6 op 6 tegen Montpellie­r en Nantes.

De ex-speler van KRC Genk liet alleszins al zijn visum in orde maken en is klaar om af te reizen voor de medische tests, in de hoop dat die geen roet meer in het eten gooien zoals bij Fulham. Hij ziet een verhuis naar Frankrijk ook best zitten, want hij flirtte eerder al met Stade Reims, dat finaal voor Bjorn Engels koos.

Genk profiteert een beetje

Anderlecht zal dan wel financieel verlies moeten incalculer­en. In 2015 nam RSCA Kara nog over voor zo’n 3,5 miljoen euro van Genk, een bedrag dat door een bonus aangroeide tot 4 à 4,5 miljoen euro na de titel van Anderlecht. Genk had nog recht op 20 procent op de meerwaarde bij een doorverkoo­p, maar er is nu eenmaal geen meerwaarde. Genk krijgt wel nog een klein percentje, waardoor de som voor Anderlecht nog wat zou slinken.

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Kara speelde zijn laatste echte match met inzet op 17 december tegen Club Brugge.
Foto PHOTO NEWS Kara speelde zijn laatste echte match met inzet op 17 december tegen Club Brugge.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium