Het Belang van Limburg

Omnium hoofddoel voor Ghys

Madisonmaa­t Hesters behaalt goud op afvalling

- Freddy VAES

Gisteren is in Aigle het EK op de piste voor juniores en beloften begonnen. Junior Milan Fretin reed met het Belgische team de kwalificat­ie voor de ploegenach­tervolging. Ze werden derde waardoor ze vandaag tegen Polen (2de) moeten uitkomen. De winnaar daarvan rijdt de finale. Bij de beloften rijdt Robbe Ghys straks de scratch.

Voor Ghys is het zijn tweede EK in een paar weken. Zopas behaalde hij in Glasgow nog goud op het EK ploegkoers. Daarvoor kreeg hij zelfs schrifteli­jke felicitati­es van de koning en de koningin. “Het grote verschil met nu is dat het in Glasgow voor profs was en nu voor beloften”, legt Robbe uit. “Misschien is dat voor de buitenwere­ld iets minder groots en allicht zullen we als we hier een titel behalen geen koninklijk­e brief krijgen”, lacht Robbe. “Maar voor mij is dit EK zeker niet minder belangrijk.”

Ghys wil ook de verwachtin­gen wat temperen. “Het is trouwens niet vanzelfspr­ekend dat ik als kersverse Europese kampioen ploegkoers bij de profs ook hier die titel zal behalen. Ik rijd nu niet met Kenny De Ketele, maar met Jules Hesters. Ook een goede ploegmaat. Hij werd dinsdag Europees kampioen afvalling voor Smirmov en Karaliok en bezorgde België zo al op de eerste dag een gouden medaille.”

“Maar mijn hoofddoel op dit EK voor beloften is het omnium van zaterdag”, vertelt Ghys. “En dat in functie van de Olympische Spelen, want het is toch de bedoeling dat ik dan daar ook dat nummer zal rijden. Een medaille moet za- terdag binnen mijn liggen.”

Vandaag staat voor Robbe de scratch op het programma. Voormiddag

mogelijkhe­den de kwalificat­ies en ’s avonds de finale. “Ik ga er van uit dat ik ze allebei mag rijden”, aldus Robbe. “Het is een nummer dat me ligt en omdat er tussen dit en het omnium nog twee dagen zijn, kan ik voluit gaan. Wie weet levert het me een podiumplaa­ts op.”

 ?? FOTO UEC ?? De Belgen brengen al zeker drie medailles mee naar huis: Jules Hesters pakte goud op de scratch bij de beloften, Arthur Senrame deed hetzelfde bij de junioren en Shari Bossuyt was goed voor zilver op de scratch bij de meisjes-junioren
FOTO UEC De Belgen brengen al zeker drie medailles mee naar huis: Jules Hesters pakte goud op de scratch bij de beloften, Arthur Senrame deed hetzelfde bij de junioren en Shari Bossuyt was goed voor zilver op de scratch bij de meisjes-junioren

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium