Het Belang van Limburg

“Mooiste prijs ooit”

Limburgers schieten Belgische jeugdploeg naar Europees goud

-

Op het Europees kampioensc­hap boogschiet­en op staande wip in het Franse Lumbres heeft de Belgische jeugdploeg goud veroverd. Onder de 25 leden zaten met Goran Bellinckx (16) en Febe Caubergs (12) ook twee Limburgers. Zij zorgden er mee voor dat de titel niet naar thuisland en grote favoriet Frankrijk, maar met 69 punten naar België ging.

“En dat hadden we niet verwacht, want met nog maar een paar pijlen over moesten we nog tien punten behalen”, doet Febe Caubergs van de Sint Sebastiaan­gilde Hal haar verhaal. “De ontlading was dan ook groot toen bleek dat we uiteindeli­jk toch wonnen met twee puntjes verschil. Ik doe bijna elk weekend aan een wedstrijd mee, maar dit is met voorsprong de mooiste prijs die ik al kon winnen.” Ook Goran Bellinckx van de Sint-Martinusgi­lde Berkenbos schoot een paar keer raak en had zo zijn aandeel in de zege. “Nochtans was dat niet gemakkelij­k, want er stond redelijk wat wind”, zegt hij. “Vorig jaar wou ik er al bij zijn, maar toen haalde ik de selectie niet, dus voelt deze overwinnin­g eens zo mooi”, aldus Goran, die van het BK in Gent dit weekend een volgend doel heeft gemaakt.

Nepvogeltj­es

Bij het boogschiet­en op staande wip wordt 25 meter recht omhoog geschoten op nepvogeltj­es en dat zonder vizier of andere hulpmiddel­en. De sport telt vijftien clubs in Limburg. In onze provincie vindt ook het Europees kampioensc­hap van volgend jaar plaats. In het weekend van 24 en 25 augustus 2019 is Tervant (Beringen) dan gastheer voor zowel de jeugd- als seniorenka­mpioenscha­ppen.

 ?? FOTO HBVL
Foto HBVL ?? Goran Bellinckx en Febe Caubergs zorgden voor de Limburgse inbreng inhet Belgische jeugdteam.De Belgische delegatie op het podium.
FOTO HBVL Foto HBVL Goran Bellinckx en Febe Caubergs zorgden voor de Limburgse inbreng inhet Belgische jeugdteam.De Belgische delegatie op het podium.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium