Het Belang van Limburg

“Niet op straat rondhangen”

Inter Hasselt is een multicultu­reel gezelschap

- Nico MEENS

Nieuwkomer Initia Hasselt opent vanavond de dans tegen Val. Piringen op Kiewit. “Om halfnegen en niet om halfzeven, want we moeten de terreinen delen met andere clubs”, aldus secretaris Jolien Hanssens die in het dagelijks leven actief is in de sociale sector.

“Vandaar natuurlijk dat Inter Hasselt een multicultu­reel gezelschap is”, geeft Jolien Hanssens toe. “We recruteren in de regio Hasselt-Genk. Die jongens maken deel uit van het Internatio­naal Comité van Hasselt dat de solidarite­it en samenwerki­ng tussen allochtone­n en autochtone­n wil bevorderen. Er maken dan ook heel wat nationalit­eiten deel uit van onze groep. Het zijn stuk voor stuk talentrijk­e spelers die wij speelkanse­n willen geven. Enkelen onder hen hebben bij de jeugd gespeeld van Stevoort, Herk Sport en Sporting Hasselt. Maar ze hadden het gevoel dat ze daar gediscrimi­neerd werden en hun kans niet kregen. Dat is de reden waarom wij gestart zijn met die nieuwe club. Wij willen al die talentvoll­e jongens de kans geven om te voetballen in plaats van op straat rond te hangen,” aldus Hanssens.

Fedasil

Trainer Vincent Spiltijns zet zijn schouders onder dit project, gesteund door Brahim Rimini en ondervoorz­itter Sow Aliou. “Er zullen ook enkele jongens meedoen van het asielcentr­um van Houthalen-Helchteren”, zegt hij. “Daarvoor hebben we een samenwerki­ngsverband afgesloten met Fedasil. Die gasten kunnen met het openbaar vervoer naar Hasselt komen.”

Vraag is natuurlijk hoe dit kleurrijke gezelschap het er vanaf zal brengen. “Als we de nodige discipline in de groep krijgen, moeten we met een stevig team kunnen uitpakken”, meent Spiltijns. “Dan zie ik ons in de top vijf meedraaien, want er hebben verschille­nde jongens al competitie­voetbal gespeeld.”

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Trainer Vincent Spiltijns met enkele van zijn spelers.
Foto SERGE MINTEN Trainer Vincent Spiltijns met enkele van zijn spelers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium