Het Belang van Limburg

Gouverneur Nederlands Limburg wordt chieftain van Schots Weekend

- Johnny GEURTS

In het tweede weekend van september wordt de site rondom Alden Biesen weer omgetoverd in een Keltisch decor voor de 33ste editie van het Schots Weekend. Gisteren werd alvast de nieuwe chieftain voorgestel­d. “Theo Bovens, gouverneur van Nederlands-Limburg, zal als Chieftain verantwoor­delijk zijn voor de gang van zaken in Bilzen tijdens ons groots festival”, zegt woordvoerd­er Rudi Schils.

In Maastricht werd gisteren gouverneur Theo Bovens (58), commissari­s van de Koning in de provincie Limburg, officieel voorgestel­d als chieftain of ‘dorpshoofd’ van het Schots Weekend. “Met dit Nederlands peterschap trachten we de bruggen tussen Belgisch- en Nederlands Limburg nog verder te versterken. Jaarlijks zijn er al meerdere pipebands uit Nederlands-Limburg aanwezig. De gouverneur zal als chieftain samen met onze 600 vrijwillig­ers de competitie­s in goede banen leiden”, verduideli­jkt Rudi Schils van de organisati­e. “Ik ben zeer vereerd met de vraag om chieftain te zijn. Jaren geleden was ik in Schotland al eens aanwezig bij de Highland Games. Om nu in deze rol de festivitei­ten in Bilzen vanop de eerste rij mee te maken, is wel heel bijzonder”, aldus de enthousias­te gouverneur.

Op het Schots Weekend (7, 8 en 9 september) is er dit jaar voor het eerst een speciale kids-uitvoering van de stoere Highland Games, naast de ‘normale’ versie voor volwassene­n. Zoals steeds is er ook weer plaats voor veel folkmuziek en voor het open Belgische kampioensc­hap voor doedelzakb­ands. “En er zijn de vele randactivi­teiten, met onder andere de Schotse markt en de Highland dance-competitie.”, aldus de organisato­ren van het Schots Weekend.

 ?? FOTO MARIËLLA ?? Gouverneur Theo Bovens (tweede van rechts) werd gisteren door de bestuursde­legatie van het Schots Weekend officieel ingelijfd als chieftain.
FOTO MARIËLLA Gouverneur Theo Bovens (tweede van rechts) werd gisteren door de bestuursde­legatie van het Schots Weekend officieel ingelijfd als chieftain.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium