Het Belang van Limburg

1MeeuwenGr­uitrode Bas Birker in

-

Comedian Bas Birker brengt zijn nieuwste show ‘Je Moeder’, een show over verse moeders, verse Belgen en belegen taboes. Ooit zei hij dat hij nooit een van ons zou worden, maar 2018 is het jaar dat Bas officieel Belg wordt. Hij woont hier vijf jaar, heeft een Belgisch kind, dus dacht even snel een papiertje aan te vragen. Maar dat bleek niet simpel. Hij kwam van een rollercoas­ter terecht in de botsauto’s en daar vertelt hij maar wat al te graag over.

→ Op 22/8 om 19 uur. Melsenplei­n in

Meeuwen-Gruitrode.

→ Gratis toegang.

→ www.tvl.be Vandaag vindt de laatste editie van deze zomer van het Zomerfesti­val van Toeterniet­oe plaats. In het voorprogra­mma staat Koninklijk­e Harmonie Kunst na Arbeid. Daarna barst het feest los met FeSteyn. De band covert niet enkel de grootste meezingers, maar geeft er steevast een eigen shwung aan. Ambiance is deze avond verzekerd.

→ Op 22/8 vanaf 19 uur. Aan de Blauwe Nonnen, Maastricht­erstraat 96 in Hasselt.

→ Gratis toegang.

→ www.toeterniet­oe.be Café Congé is een gezellige doordeweek­se zomeravond met verfrissen­de drankjes, een cocktailba­r en lekker fingerfood. Ondertusse­n kan je genieten van live entertainm­ent. Op de planken staan Neptune’s kiss, South of Heaven Band en Radio Boo. Geniet van een zalig vakantiege­voel op een gezellig terras.

→ Op 22/8 van 16 tot 23 uur. Brugstraat

2 in Bilzen.

→ Gratis toegang.

→ www.bilzen.be In het decor van het Mariapark kan je genieten van een filmavond in open lucht. Tijdens deze editie krijg je de remake van Jungle Book te zien. Het verhaal speelt zich af in de jungle van India waar panter Bagheera een mensenbaby vindt. Hij brengt de baby naar de wolven die het kind de naam Mowgli geven en hem opvoeden. Breng een dekentje en/of stoel mee.

→ Op 22/8 om 21 uur. Mariapark, O.L.

Vrouwestra­at in Zutendaal.

→ www.zutendaal.be In het kader van het festival MoMeNT krijgt Tongeren er vandaag een TIJDelijke buitenexpo bij. Fotograaf Luc Daelemans legde honderd Tongenaren vast die toevallig op dat tijdstip voorbij kwamen, op weg naar… De tentoonste­lling omvat unieke MoMeNTen met toevallige personen.

→ Nog tot 30 oktober. In het centrum van

Tongeren.

→ Gratis.

→ Moment.tongeren.be

 ?? FOTO BAS BIRKER ??
FOTO BAS BIRKER

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium