Het Belang van Limburg

Zware brand bij elektrobed­rijf op Leuerbroek

- Phillip PERGENS

Een zware brand richtte woensdagav­ond veel schade aan bij het bedrijf Verheyden bvba op het industriet­errein Leuerbroek in Kinrooi. Op het moment dat de brand in het gebouw uitbrak, was er niemand meer aanwezig. De rookpluim was van ver te zien en de vlammen sloegen uit de vensters.

De precieze oorzaak van de brand was gisterenav­ond niet bekend. Het vuur werd rond 19.30 uur opgemerkt. Voorbijrij­dende automobili­sten op de Weerterste­enweg zagen hoe de vlammen uit de vensters van het gebouw sloegen. Het vuur woedde in het gedeelte aan de zijde van de gewestweg. Naast de vlammen die de ramen stuksloege­n kwam er ook een rookpluim vrij die van verre afstand zichtbaar was. De brandweer van Maaseik werd opgeroepen en zij rukten met meerdere wagens en ploegen uit om de vuurzee te bestrijden. Die woedde vooral binnen, en richtte daar een ravage aan. In het deel van de firma waar de brand was ontstaan werd alles in de as gelegd. Muren, vloer en plafond zijn zwartgebla­kerd en de vrijgekome­n hitte was enorm. De brandweerm­annen moesten daarom een gat in het plat dak slaan. Ze bestreden de brand eerst via de buitenzijd­e. Pas toen daar alles onder controle was, konden ze zich ook binnenin het gebouw van de situatie vergewisse­n.

Perimeter

Hoe groot de schade exact is, was woensdag nog niet bekend. Het bedrijf Verheyden bvba is gespeciali­seerd in het plaatsen van elektricit­eit. Het gebouw was ingedeeld in bureelruim­tes en telde ook een magazijn, maar het is niet duidelijk in welke mate er stockmater­iaal verloren is gegaan en of de bureaus nog bruikbaar zijn. Gewonden vielen er niet. Op het moment dat de brand ontstond was er niemand meer aanwezig.

 ?? Foto PPN ?? De brandweer had uren werk.
Foto PPN De brandweer had uren werk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium