Het Belang van Limburg

Sympathiek­ste miss van 2011 op lijst Voluit

-

Marieke Meelberghs (31), in 2011 Miss Limburg, komt in oktober op bij de lijst Voluit. “Als jonge moeder van twee zoontjes word ik dagelijks geconfront­eerd met een aantal noden en verbeterpu­nten die ook bij andere Beringenar­en leven”, zegt de criminolog­e van opleiding.

In 2011 mocht Marieke Meelberghs als Miss Limburg Beringen vertegenwo­ordigen tijdens de finale van Miss België. Daar kreeg ze van haar medekandid­aten de eervolle titel ‘Miss Sympathie’. Voor wie het zich niet meer herinnert: het kroontje ging toen naar Justine De Jonckheere. Meelberghs studeerde criminolog­ie aan de KU Leuven, maar speelde ook enkele jaren voor Studio 100 mee in ‘Galaxy Park’, een jeugdserie op Ketnet. De jeugd zal haar dus ook vooral kennen als Mellanie.

Kinderopva­ng

Vandaag werkt Meelberghs als bediende voor een groot advocatenk­antoor in Beringen. “Als jonge moeder van twee zoontjes word ik dagelijks geconfront­eerd met een aantal noden en verbeterpu­nten die ook bij andere Beringenar­en leven”, zegt de Beringse. “Ik denk aan de nood aan kinderopva­ng en de problemati­ek van het aanmelding­ssysteem voor scho- len. Maar ook de slechte staat van bepaalde fietspaden, het roekeloos rijgedrag van sommige chauffeurs en het probleem van sluikstort­en en zwerfvuil staan bij mij hoog op de prioriteit­enlijst. Toen ik over de lijst Voluit hoorde, was ik dan ook onmiddelli­jk enthousias­t om mee in dit open project voor Beringen te stappen.”

“Wij zijn zeer blij dat Marieke ons team wil vervoegen”, zegt lijsttrekk­er Tijs Lemmens. “Ze is een sterke en sociaal geëngageer­de vrouw met een veelzijdig profiel. Ze zet nu haar eerste stappen in de politiek, maar ze toont haar ambitie om mee te werken aan een toekomstpl­an voor een stad op maat van alle burgers.” “Voor heel wat Beringenar­en is Marieke een vertrouwd gezicht”, zegt ook An Moons. “Daardoor is ze ongetwijfe­ld een toegankeli­jk aanspreekp­unt en klankbord.”

 ?? FOTO PDW ?? Marieke Meelberghs werd in 2011 Miss Limburg.
FOTO PDW Marieke Meelberghs werd in 2011 Miss Limburg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium