Het Belang van Limburg

“Feyenoord was ook favoriet tegen Trencin”

Coach Zorniger trainde al Leipzig en Stuttgart

- Marnik GEUKENS

De bekendste naam bij Bröndby zit vanavond op de bank. Het is geen invaller, wel hoofdtrain­er Alexander Zorniger. De 50-jarige Duitser coachte in het verleden al onder meer Leipzig en Stuttgart en staat bekend als veeleisend en genadeloos. Tegenover zijn spelers én journalist­en.

Dat laatste valt op de persconfer­entie in de Luminus Arena opperbest mee. Zorniger blikt vrank en vrij vooruit op de wedstrijd tegen KRC Genk. Met zelfvertro­uwen in plaats van gespeelde nederighei­d. Nog ‘Duitser’ vind je ze niet.

Lech Poznan

Dat KRC Genk als favoriet wordt beschouwd voor dit dubbel duel, boeit hem slechts matig. “Genk is reekshoofd en heeft de jongste jaren in Europa al één en ander verwezenli­jkt”, vertelt Zorniger. “Dan zullen ze wel favoriet zijn, zeker? Maar je koopt daar weinig voor. Feyenoord was in de vorige ronde ook favoriet tegen het Slovaakse Trencin, ze vlogen er kansloos uit. Wij hebben respect voor de kwaliteite­n van Genk, maar we geloven ook in de onze. Wij hebben een eigen plan.” Met andere woorden: Bröndby zal zoals steeds hoog proberen te pressen. Zoals Charleroi vorige zondag.

“Nog feller”, gaat Zorniger onverstoor­d verder. “Wij staan voor een bepaalde manier van spelen, zowel uit als thuis. Ik trek trouwens meer conclusies uit de Genkse wedstrijde­n tegen Lech Poznan dan uit die tegen Charleroi. Europese wedstrijde­n zijn altijd anders, ze hebben hun eigen waarheid.”

Real Madrid

Zorniger zelf vreest de Genkse snelheid niet. “Zij hebben misschien meer snelheid in de ploeg, maar mijn spelers denken snel. We zullen voortduren­d mekaar moeten steunen, wij hebben daar onze eigen aanpak voor. We moeten ons eigen pad blijven bewandelen. Natuurlijk moeten wij een achterstan­d inhalen, zeker in Europa. Deze club had één groot probleem: de verwachtin­gen lagen hoger dan de kwaliteit. Dat het moeilijk bouwen is, wanneer de beste spelers steeds vertrekken, aanvaard ik. Een trainer voor wie alleen prijzen pakken belangrijk is, gaat beter bij Real Madrid aan de slag.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? “Een trainer die alleen denkt aan prijzen pakken, gaat beter bij Real Madrid coachen”, is Bröndby-coach Zorniger duidelijk.
FOTO JEFFREY GAENS “Een trainer die alleen denkt aan prijzen pakken, gaat beter bij Real Madrid coachen”, is Bröndby-coach Zorniger duidelijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium