Het Belang van Limburg

“Ik ben al blij dat Henry niet op het veld staat”

Bordeaux probeert vedette te overtuigen om trainer te worden

- Michaël VAN DAMME

Bordeaux speelt vanavond in Gent zijn heenmatch van de play-offs van de Europa League, maar de aandacht wordt tegelijk opgeëist door niemand minder dan Thierry Henry. De assistent van bondscoach Roberto Martinez heeft oren naar het trainersch­ap bij de Franse club in crisis, maar hij wil garanties over de sportieve aspecten.

AA Gent treft vanavond een gereputeer­de tegenstand­er, maar Girondins de Bordeaux verkeert in een diepe sportieve en extrasport­ieve crisis. Terwijl het ontslag van trainer Gustavo Poyet nog moet worden afgehandel­d en fysiektrai­ner Eric Bedouet als interim op de bank plaatsneem­t, probeert Bordeaux Thierry Henry te overtuigen als nieuwe coach. De voormalige ster verlengde zijn contract bij de Belgische voetbalbon­d als assistent van Roberto Martinez niet, stopte als analist bij Sky en voelt zich klaar voor een uitdaging als hoofdcoach. Martinez zit vandaag samen met de technisch directeur van de voetbalbon­d, Chris Van Puyvelde. Al lag die vergaderin­g van de technische commissie al lang vast, het geval Henry zal daar ongetwijfe­ld ter sprake komen.

Bordeaux wil de Franse oud-wereldkamp­ioen binnenhale­n, maar dat is complex. De club zit al meer dan een maand in een overname door de Amerikaans­e groep General American Capital Partners (GACP), maar die kan pas eind september afgerond worden. Momenteel neemt de huidige eigenaar M6 nog de dagelijkse leiding op zich.

Vier jaar na Zidane?

Terwijl de spelers en interim-coach Bedouet zich proberen te focussen op AA Gent, zit de nieuwe eigenaar van de club aan tafel met Henry om hem te overtuigen van het sportieve project van de club en van de middelen die hem ter beschikkin­g zullen worden gesteld. Verschille­nde Franse bronnen meldden dat die ontmoeting vandaag zal plaatsvind­en. In 2014 probeerde Bordeaux al eens een ex-wereldkamp­ioen te laten debuteren als hoofdcoach, maar oud-speler Zinédine Zidane was toen niet overtuigd van de sportieve middelen. Morgen vindt dan weer een belangrijk gesprek plaats met Gustavo Poyet om zijn ontslag in te leiden. De Uruguayaan werd op non-actief gezet na zijn kritiek op het beleid na de terugmatch tegen Mariupol. Hij beweerde dat hij niet op de hoogte was van de transfer van Gaëtan Laborde naar Montpellie­r.

Vraag is of de onderhande­lingen met Henry snel tot een resultaat zullen leiden. De

Gentse coach Yves

Vanderhaeg­he ligt er niet wakker van. “Ik ben al blij als hij niet zelf op het veld staat.

Voor ons mag dat niet uitmaken, voor de kranten zou dat misschien wat extra curry ketchup zijn.”

 ?? FOTO REUTERS ??
FOTO REUTERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium