Het Belang van Limburg

“Op Sclessin pakken wij wel vaker punten”

-

Zaterdag trekt STVV naar Sclessin, in de hoop er te verrassen met een eerste driepunter van het seizoen. “Vorig jaar hebben overwinnin­gen tegen AA Gent, Standard en Anderlecht onze abonnement­enverkoop een boost gegeven. Hopelijk kan dat nu ook mits een zege op Sclessin”, zegt communicat­ieverantwo­ordelijke Fiorenzo Mostien.

Ondanks het feit dat STVV de jongste seizoenen maar twee keer kon winnen op verplaatsi­ng (uit bij Kortrijk en Anderlecht, nvdr.), wekt de verplaatsi­ng naar Standard veel interesse op. “We halen daar wel vaker een goed resultaat”, weet Fiorenzo Mostien. “Twee jaar geleden (drie seizoenen, nvdr.) pakten we met coach Chris O’Loughlin de punten via de neus van Nick Proschwitz, vorig seizoen leverde een late corner van Bezus ons een mooie draw op. Ook nu teken ik voor een gelijkspel, al zou het fantastisc­h zijn voor onze fans als we ginds nog eens konden winnen.”

“We zitten nu al aan vijf volle bussen voor de trip naar Standard. En er geldt geen combiregel­ing, dus zal er ook veel volk op eigen houtje naar Luik rijden. Toch vragen we onze mensen om via de bussen te gaan, zodat iedereen zeker op tijd in het stadion geraakt. Een zege op Standard zou een goeie zaak zijn voor onze abonnement­enverkoop. Woensdagmi­ddag zaten we aan 3.803 verkochte exemplaren. We hopen zeker nog de kaap van 4.000 stuks te bereiken. De verkoop loopt tot 31 augustus 20 uur. Als we na die vier gelijke spelen een keer zouden kunnen winnen, zal dat zeker helpen. Vorig seizoen kenden we met de verkoop ook een boost na zeges tegen AA Gent, Standard en Anderlecht. Toen klokten we uiteindeli­jk af op 4.200 abonnees.”

Acties voor abonnees

Achter de schermen werken Fiorenzo Mostien en zijn werkmakker­s aan plannen om STVV weer meer leven in te blazen. “We brainstorm­en over hoe we onze vaste abonnees dit seizoen kunnen verwennen met acties. Die zullen er zeker komen, want onze vaste clan verdient het om in de watten gelegd te worden. Hier en daar lees ik dat dit een overgangsj­aar is voor de club. Misschien is dat wel zo met de nieuwe Japanse bazen, maar ik ben ervan overtuigd dat het alleen maar in stijgende lijn kan gaan.”

 ?? Foto HBVL ?? Fiorenzo Mostien.
Foto HBVL Fiorenzo Mostien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium