Het Belang van Limburg

“Ik wil opnieuw genieten op

Afscheid nemen van Lotto Soudal valt André Greipel nog altijd zwaar

- Van onze verslaggev­er Werner BOURLEZ in Hennef

De transferpe­rikelen hebben er hard ingehakt bij André Greipel (36). Na 93 zeges in acht seizoenen ruilt de Duitse sprinter volgend jaar Lotto Soudal voor het Franse Fortuneo-Samsic. “Mentaal ben ik nog niet in orde. In de Tour ben ik het plezier om te fietsen verloren. Maar dat zal ik terugvinde­n, want ik wil bewijzen dat ik nog steeds een topspurter ben.”

Na negen jaar afwezighei­d start er vandaag opnieuw een Ronde van Duitsland. Met dank aan André Greipel werd de Radsport in Duitsland weer populair na de vele dopinggeva­llen. Maar de spurter start zonder grote ambities. “Ik heb geen echt doel meer dit seizoen. Na de Ronde van Duitsland rij ik de Tour of Britain en nog wat kleinere wedstrijde­n. Ik ga proberen te winnen, maar ik wil vooral opnieuw genieten van het fietsen.”

Je opgave in de Tour is duidelijk nog niet verteerd.

“Toch wel. Pas op: niemand wil opgeven in de Tour, en ik zeker niet. Bij mijn vorige zeven deelnames reed ik telkens uit en dat wou ik dit jaar ook doen. Ik heb geen excuses, maar mentaal was ik niet opperbest. Ik was zwaar ontgoochel­d na mijn opgave, maar aan de andere kant was ik ook opgelucht dat ik naar huis kon. Ik ben ook maar een mens.”

Je wou bij Lotto Soudal blijven, maar het contract dat je werd aangeboden getuigde van weinig respect. Je had het daar duidelijk moeilijk mee.

“Ik ga daar niks meer over zeggen, dat is een gesloten boek. Ik kan alleen maar zeggen: je bent goed zolang ze je nodig hebben. En ik zag mijzelf niet meer passen in het plan van het team, dus heb ik besloten om te vertrekken. Trouwens: volgend jaar zal de hele ploeg er anders uitzien.” “Dan had hij eens met mij moeten spreken. Ik heb hem niet gehoord. Ik hoop dat Lotto Soudal het goed doet volgend seizoen, echt waar. We zullen zien of ze de juiste beslissing hebben genomen. Het is te begrijpen dat ze voor jonge renners kiezen, maar hadden ze er met mij over gesproken, dan had het misschien anders gekund. Renners zoals Sieberg en ik hebben toch ervaring met sprinten en het werken

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium