Het Belang van Limburg

Amper gespeeld, toch rijk

Serena Williams blijft best verdienend­e atlete

-

Hoewel ze het voorbije jaar amper een tennisveld betrad, blijft Serena Williams de absolute grootverdi­ener binnen het vrouwelijk­e atletenbes­tand. Haar prijzengel­d was met een schamele 53.000 euro verwaarloo­sbaar, maar een reeks gulle sponsors stortte nog steeds zo’n 15,6 miljoen euro op haar bankrekeni­ng.

Het is verre van toeval dat Serena Williams door zeven andere collega’s vergezeld wordt in het jaarlijkse overzicht van het zakenblad ‘Forbes’, dat de inkomsten tussen juni 2017 en juni 2018 oplijst. Na de 23-voudige grandslamw­innares volgen Caroline Wozniacki (11,2 miljoen euro) en Sloane Stephens (9,7 miljoen). Tennis is met ruime voorsprong de meest lucratieve vrouwenspo­rt van de hele waaier.

Babybreak

In de onderzocht­e periode speelde Serena Williams amper 18 matchen, verspreid over zeven tornooien. Na de Australian Open 2017 had ze een veertien maanden durende babybreak ingelast, maar ondertusse­n bleven haar sponsors wel aan boord. En het is niet de bakker om de hoek met wie de beste speelster aller tijden in zee gaat. Nike, Gatorade, JPMorgan Chase en nog een klein dozijn firma’s van naam en faam hebben contracten met Williams. Hierdoor liggen haar inkomsten uit die endorsemen­ts meer dan dubbel zo hoog dan bij elke andere atlete.

 ?? Foto INSTAGRAM ?? Serena Williams met dochtertje Olympia.
Foto INSTAGRAM Serena Williams met dochtertje Olympia.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium