Het Belang van Limburg

“Speedway is een virus”

ALESSANDRO BORGIA maakt comeback na jaar afwezighei­d

-

Met de prestigieu­ze Gouden Helm wordt dit weekend in het Helzoldsta­dion een punt gezet achter het Belgische seizoen. Bij de nationalen één Limburger aan de start: Genkenaar Alessandro Borgia (43), die er zijn comeback maakt. “Ik mik op het podium”.

Flashback naar de Gouden Helm 2017. Borgia bereikt de finale, maar wordt daarin genekt door een kapotte bougie en eindigt vierde. Meteen na die wedstrijd laat hij de speedwaysp­ort los. “Ik vond een nieuwe job, met veel meer verantwoor­delijkheid. Ik ben toen vol voor mijn baan gegaan”, zegt de naar Sittard uitgeweken Genkenaar. “Maar ik wist dat het een tijdelijke stop zou zijn. Mijn job loopt nu lekker, de lokroep van de speedway werd te groot. Het is een virus, dat krijg je niet uit je lijf. (lacht) Wat ik er zo leuk aan vind? Het driften in de bochten (speedwaymo­toren hebben geen remmen, nvdr.). Dat is een adrenaline­kick. Het lijkt misschien simpel, maar er komt enorm veel bij kijken. Je lichaamsho­uding is erg belangrijk, net al je techniek. En je moet constant met de grens flirten.”

Revanche

Zijn motor werd weer uit de garage gehaald en helemaal gereviseer­d door mecanicien Vital Sleypen. Hoewel Borgia weinig motortrain­ingen achter de rug heeft - heel wat banen waren lange tijd gesloten door de hitte - is hij erg ambitieus bij zijn comeback. “Ik ben aan mijn conditie blijven werken, dat zit dus snor. Ik mis wel wedstrijdr­itme, maar met mijn ervaring los ik dat wel op. Ik mik dan ook op het podium”, zegt hij onomwonden. “Ik wil sportieve revanche nemen na die mechanisch­e pech van vorig jaar. Toch is deze editie eigenlijk vooral voorbereid­ing op 2019. Dan ga ik weer volop voor mijn sport leven. Met maar één doel voor ogen: de Gouden Helm op mijn palmares zetten.”

TIMING: zaterdag vanaf 12u trainingen, zondag 10u trainingen, vanaf 12u30 eerste race

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium