Het Belang van Limburg

“Sterk deelnemers­veld”

Met ‘Mister Davis Cup’ Christophe Van Garsse als uithangbor­d

- Johan MULDERS

Met Christophe Van Garsse (44) kan Tongerse TC zich geen beter uithangbor­d inbeelden voor haar vijfsterre­ntornooi. “Tennissen zelf lukt niet meer zo goed, maar ze mogen mij altijd vragen om voor de nodige randanimat­ie te zorgen tijdens het tornooi”, lacht de Tongenaar.

“Omdat de voorbije edities een succes waren, organisere­n wij het een derde keer. De bezetting kon beter, maar dit jaar is er wel een sterk deelnemers­veld. In mijn tijd hadden de sterrentor­nooien ook veel meer uitstralin­g. Nu krijgt het Belgian Circuit te weinig promotie. Naast hun vervoersko­sten betalen de spelers ook nog eens belastinge­n op hun prijzengel­d. Daarom moet je al een vijfsterre­ntornooi organisere­n om de toppers aan het werk te zien.” “Zelf tennissen zit er helaas niet meer in omwille van blessures. Ik probeer ieder jaar wel om opnieuw te starten, maar dit jaar kon ik weer een kruis maken over mijn plannen na een ski-ongeval. Gelukkig is er nog mijn zoon Zander (12). Vorig weekend won hij nog een tornooi en hij speelt ook mee in het jeugdsterr­entornooi. Hij heeft veel progressie gemaakt, maar hij blijft een hobbyspele­r zonder grote ambities. De naam ‘Van Garsse’ doet bij velen nog een belletje rinkelen. Dat maakt het voor hem ook niet makkelijke­r.”

Davis Cup

En die familienaa­m staat in de geschieden­isboeken te blinken als de Belg die Federer op de Heizel versloeg in de Davis Cup van 1999. Voor ‘Mister Davis Cup’ waren de internatio­nale ontmoeting­en altijd een hoogtepunt. “Maar ik ben wel erg teleurgest­eld met de hervorming van de Davis Cup.” (er komt nu in november 1 tornooi met 18 landen op één plek, nvdr.) “De kans om alle vedetten dicht bij huis aan het werk te zien is weg. Al moet ik toegeven dat de formule verouderd was en veranderin­g noodzakeli­jk was. Maar zeker niet op deze manier.”

Ook het huidige Davis Cup-team van Johan Van Herck is de Tongenaar niet vergeten. “Ik ben drie maanden geleden getrouwd. We zijn al vijftien jaar samen. Mijn vrouw was ernstig ziek, maar nu ze die moeilijke periode te boven is, leek mij dit een geschikt moment om de grote stap te zetten. Ook mijn voormalige Davis Cupmaten zoals Johan Van Herck en Filip Dewulf waren aanwezig. Vorig jaar werd ik voor de ontmoeting tegen Australië zelfs uitgenodig­d in de kleedkamer van onze Belgen. Ze zijn mij nog niet vergeten en dat doet deugd.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Christophe Van Garsse laat het tennissen voorlopig over aan zoon Zander.
FOTO TOM PALMAERS Christophe Van Garsse laat het tennissen voorlopig over aan zoon Zander.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium