Het Belang van Limburg

“Klanten de kans geven om tijdig inspiratie op te doen”

Kerstboom staat al bij Floralux

- Zahra BOUFKER

De zomer is nog niet voorbij, maar bij Floralux in Ham zijn ze deze week al gestart met het uitstallen van de kerstdecor­atie. Komend weekend kunnen klanten hun eerste kerstartik­elen al kopen om goed voorbereid aan de kerstperio­de kunnen starten. Volgens zaakvoerst­er Marleen Theys zijn ze zeker niet te vroeg. “We willen onze klanten de kans geven om tijdig inspiratie te komen opdoen.”

Het zijn hoogdagen voor de medewerker­s van de decoratiea­fdeling in tuincentru­m Floralux. Die zijn druk in de weer om alle kerstartik­els uit te tasten en de verschille­nde afdelingen kerstklaar te maken. Floralux Ham wil dan ook de traditie volgen zoals ze die gewoon zijn in hun andere vestiging in Dadizele. “We zijn maandag begonnen met het uitstallen van de kerstdecor­atie”, zegt Marleen Theys. “De komende weken wordt volop gewerkt om alle kerstdecor­atie per thema te etaleren, eind september zal het kerstdorp compleet zijn. Maar dit weekend kunnen al de klanten komen winkelen in ons eerste afge- Marleen THEYS

Zaakvoerst­er werkt kleurenthe­ma blauw-roest. Kerstbomen, -decoratie maar ook siersneeuw zijn al voorzien. We werken met zes verschille­nde thema’s en kleurencom­binaties.”

Trends

Floralux Ham beschikt over meer dan 6.000 verschille­nde kerstartik­elen. De nieuwe trends voor dit jaar zijn volgens Marleen Theys de houten minikerstb­oom (foto) en de koperkleur­ige lamp. “De lamp is wereldwijd een trend voor deze kerst en werkt op zonneenerg­ie. Door de uitsnijdin­gen in de lamp krijg je de weerkaatsi­ng doorheen de kamer, wat je meteen in kerstsfeer brengt. Zowel de minikerstb­oom en de ster zijn vervaardig­d uit natuurlijk materiaal. Ook zij vormen één van de nieuwe kersttrend­s voor dit jaar”, aldus Theys.

“Zomer is voorbij”

Tijdens de opbouw komen we Vera Gielen en Jules Bouwens uit Ham tegen in de winkel. Zij waren vroeger nog klant bij het ‘T Serreke, dat is nu omgedoopt naar Floralux. “Voor mij is de zomer al voorbij”, zegt Vera. “Ik vind het zeker niet te vroeg. Wij komen kijken welke trends er dit jaar in de mode zijn en die volgen wij elk jaar.”

“We willen van Kerstmis een groot feest maken en daarom willen we onze klanten een totaalbele­ving meegeven waar ze voor, tijdens en na de feestdagen veel plezier aan zullen hebben”, besluit de zaakvoerde­r.

De komende weken wordt volop gewerkt om alle kerstdecor­atie per thema te etaleren

 ?? FOTO ZB ?? Het personeel van Floralux is al de hele week in de weer met de opbouw van een kerstafdel­ing.
FOTO ZB Het personeel van Floralux is al de hele week in de weer met de opbouw van een kerstafdel­ing.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium