Het Belang van Limburg

+Battery-, Frederico en Sem Thomasson starten dj-school in Hasselt

-

HASSELT - Drie Limburgse dj’s openen in oktober in Hasselt de Amplify Academy: een school waar je kan leren dj’en en producen. Het gaat om dj Frederico, Sem Thomasson en +Battery-. Kosten voor een producercu­rsus: 3.000 à 3.500 euro.

“Ik zat al langer met het idee”, zegt Athila Struys, als +Batteryvoo­rmalig winnaar van DJMania. “Toen ik aan Sem ging vragen of ik voor de school hun studio in Hasselt kon gebruiken, vertelde hij me dat hij samen met dj Frederico ook al langer een school wilde oprichten. De puzzelstuk­jes vielen zo in elkaar.”

Zonder ruis

“Het voordeel van onze school is dat zowel Frederico, Sem én ik al op de harde manier geleerd hebben hoe je nummers moet producen. Dankzij die ervaring kunnen we alle ruis wegknippen voor iemand die pas begint. Als je op YouTube les gaat volgen, zie je door het bos de bomen niet meer. En op andere scholen is er veel theorie, maar wij willen vooral focussen op praktijk. We willen dat als iemand de lessen heeft afgerond, hij of zij ook effectief in staat is om zijn eigen nummers te maken.”

Eigen ding

Dat doen ze ook: aan het einde van de rit moeten de leerlingen, in kleine groepjes van vier à zes personen, samen met de drie dj’s één track klaar hebben. “Het voordeel is dat Frederico en Sem, die overal gaan draaien, beschikken over een label en boekingska­ntoor. Het gezamenlij­k gemaakte nummer wordt uitgebrach­t op dat label. Mensen met talent kunnen zo meteen bij ons terecht, of we helpen ze verder om de beste weg voor hen te vinden. Het is belangrijk dat wij wat al in hen zit op de beste manier naar boven halen en dat ze hun eigen ding doen.” Dj-lessen kosten 500 euro (5 lessen), een productiec­ursus (10 lessen) 3.000 à 3500 euro. “Veel geld? Zoveel kost het elders ook, en ik blijf erbij dat wij de ervaring hebben om mensen verder op weg te helpen.” Wie interesse heeft kan voorlopig al eens polsen op de Facebookpa­gina van de Amplify Academy.

 ?? FOTO HBVL ?? De populaire dj Sem Thomasson is een van de drie initiatief­nemers van de nieuwe dj-school.
FOTO HBVL De populaire dj Sem Thomasson is een van de drie initiatief­nemers van de nieuwe dj-school.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium