Het Belang van Limburg

Vluchtende motorrijde­r crasht tegen auto

-

Na een achtervolg­ing met de politie is een motorrijde­r gisteravon­d tegen een auto gecrasht in Maasmechel­en. De moeder en haar twee kinderen in de wagen kwamen er gelukkig met kleerscheu­ren vanaf. Na het ongeval nam de motard nog de benen, maar de politie kon hem wel vatten. “De motard knalde eerste tegen een hek, reed terug de straat op en botste dan tegen een auto”, vertelt Enes Kabakcu (15).

Ik heb de jonge motard nog zien weglopen. Even verder liep hij in de handen van de politie

“Het gebeurde allemaal voor mijn ogen”, zegt Enes Kabakcu (15) uit Maasmechel­en. “Ik liep in de voortuin van ons huis toen een motorrijde­r plots voor mijn neus voorbij scheerde. De bestuurder knalde, zonder helm trouwens, tegen een houten hek langs de Oude Baan. Vervolgens reed hij weer de straat op en knalde hij op het kruispunt tegen een personenwa­gen.”

Het ongeval gebeurde gisteravon­d rond 21.15 uur op het kruispunt van de Oude Baan en Vrijhei in Maasmechel­en. De motorrijde­r was over de Oude Baan op de vlucht voor een politiewag­en. Voor de automobili­st die plots een motard op zich af zag komen, had het ongeval ook gevolgen. “De chauffeur knalde door het hekwerk van een huis op het kruispunt van de Oude Baan en de Vrijhei”, vertelt Kabakcu. “Ik heb de jonge motorrijde­r daarna ook nog zien weglopen. Even verder liep hij in de handen van de politie van Maasmechel­en.”

De wagen werd bestuurd door een

Enes KABAKCU moeder met twee kinderen, die ook in de auto zaten. Ze werden voor verzorging naar het ziekenhuis in Genk overgebrac­ht. De motorrijde­r werd in een politiecom­bi afgevoerd.

“Er gebeuren hier vaak ongevallen op de Oude Baan”, zegt de bewoonster van het huis op de hoek van de Oude Baan en de Vrijhei. “Ik heb vaak gedacht dat er ooit iemand door het hek zou knallen tot in ons huis. Ons heel hekwerk is beschadigd en zal volledig vernieuwd moeten worden. We hadden wel een doffe slag gehoord, maar hadden eerst niet door dat de motorrijde­r in onze tuin was beland. Pas toen we de zwaailicht­en zagen, beseften we dat er iets niet klopte.” geen andere manier bij de brand geraken.

HECHTEL-EKSEL

Op de Kenensdijk in Eksel is donderdag rond 12.15 uur een brand in het bos opgemerkt. Ter plaatse bleek een chalet in de as te zijn gelegd. De brandweer moest enkel nog nablussen.

HEUSDEN-ZOLDER

De brandweer is woensdag rond 20.30 uur opgeroepen voor een brand in de Nieuwstraa­t. Een haag stond er in brand. De vlammen waren snel geblust.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium