Het Belang van Limburg

“Ploegmaats signeerden de wedstrijdb­al”

Eerste hattrick voor Samatta in Genkse loondienst

-

Met zeven goals in zeven wedstrijde­n, waarvan vijf in drie Europese duels, is Ally Samatta de jongste weken de Genkse scherpschu­tter van dienst. De Tanzaniaan beloonde zichzelf tegen Bröndby bovendien met zijn eerste hattrick in Genkse loondienst. “Ik ben aan mijn beste periode in mijn carrière bezig”, sprak Samatta.

Philippe Clement heeft het niet voor goaltjesdi­even. In zijn totaalvoet­bal is er geen plaats voor spitsen, die op dat ene kansje wachten in de grote rechthoek. De diepste aanvaller moet met talloze spurts de tegenstrev­er uit mekaar trekken. En in tijden van nood voor zuurstof zorgen door de bal vast te houden. Als hij dan aan het eind van de rit ook nog eens zijn doelpuntje meepikt, is dat een bonuspunt. Geen wonder dat Philippe Clement vooraan vaak roteert. Nadat Zinho Gano startte tegen Charleroi, was het gisteren weer de beurt aan Samatta, die zondag tijdens zijn invalbeurt nog twee keer scoorde. Tegen Bröndby stond de naam van de Tanzaniaan zelfs driemaal op het scorebord. “Dit is een ongeloofli­jk gevoel”, glom Samatta van trots. “Ik voel me zo ongeloofli­jk gelukkig. Ik ben blij dat ik de ploeg aan zo’n hoog aantal doelpunten kon helpen. Negentig minuten zijn we verwijderd van de groepsfase.” Samagoal scoorde

zowaar tweemaal met het hoofd, een specialite­it van hoofdtrain­er Clement. “Fantastisc­h, hé. Voor de wedstrijd lachten we er nog hartelijk om. Na iedere training blijven de aanvallers nog even op het veld staan om voorzetten af te werken. De doelpunten blijven een bonus, maar geluk dwing je zelf af. Ik kan nu wel zeggen dat ik op dit moment aan mijn beste periode in mijn carrière bezig ben.”

Wedstrijdb­al

De Tanzaniaan nam na de match de wedstrijdb­al onder zijn arm. “Ik ben het leer na de wedstrijd gaan vragen aan de scheidsrec­hter. Ik ga hem nu laten tekenen door al mijn ploegmaats en dan neem ik hem mee naar huis. Drie doelpunten in een Europese wedstrijd is niet alledaags. Ik zal deze wedstrijd nog een lange tijd koesteren”, besloot Samatta. Clement wandelde intussen voorbij en aaide veelzeggen­d over de kruin van Samatta.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium