Het Belang van Limburg

“Met dit Bröndby ben je nooit klaar”

Clement wil nog geen victorie kraaien

- Marnik GEUKENS

“Een heel mooie Europese avond”, vatte coach Philippe Clement het samen met een understate­ment. De Genkse coach stapte met gebalde vuisten uit de rollercoas­ter, maar beseft dat de mosselen nog niet aan wal zijn. “Met dit Bröndby ben je nooit klaar. Vergeet niet dat ze een Duitse coach hebben.”

Clement had het vooraf al aangekondi­gd: Bröndby is een maatje groter dan Lech Poznan. Het vertaalde zich in een erg lastig eerste uur. “Ze zetten erg veel druk over het volledige veld. Dan weet je dat er pas in de eindfase veel ruimte ontstaat. Mukhtar is een erg sterke speler, dat wisten we vooraf. Hij was twee keer gevaarlijk. Maar nadien namen we over, ik vond de 2-0 ruststand verdiend.”

Vlak na rust incasseerd­en jullie een dubbele mokerslag.

“Ik heb de beelden teruggezie­n, aan de 2-1 ging een duidelijke trekfout op Lucumi vooraf. De 2-2 kwam hard aan, maar dan zie je hoe sterk deze ploeg intussen ook mentaal geworden is. We dwongen met 5-2 uiteindeli­jk nog een heel goeie uitgangspo­sitie af. De score had zelfs nog hoger kunnen oplopen met onder meer die bal van Ndongala tegen de lat. 5-2 is goed, maar we zijn er nog niet. Met dit Bröndby ben je nooit klaar. Vergeet niet dat ze een Duitse coach hebben.”

Samatta heeft zijn duivels nu helemaal ontbonden.

“Ik weet dat er kritiek op hem was van de buitenwere­ld. Maar de beloning zou volgen als hij hard zou blijven werken. Ik ben blij dat hij die raad heeft opgevolgd.”

Paintsil leidde schitteren­d de belangrijk­e vijfde goal in.

“Joseph heeft een groot stuk van de voorbereid­ing gemist, maar heeft erg veel kwaliteite­n. Hij is niet de enige, er kloppen nog andere spelers op de deur.”

Tegen Waasland-Beveren krijgen enkelen de kans om zich te bewijzen.

“Dat gaan we in alle rust bekijken. Ook de match van zondag is erg belangrijk, we willen bovenaan blijven meedraaien.”

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Clement viert de zege met zijn assistent Jos Daerden.
Foto JEFFREY GAENS Clement viert de zege met zijn assistent Jos Daerden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium