Het Belang van Limburg

De stop blijft op de fles

Buffalo’s laten kansen liggen in sterke tweede helft

- Michael VAN DAMME

Een flauw Bordeaux in crisis kwam maar met één bedoeling naar de Ghelamco Arena: de nul houden. Voor rust konden de Buffalo’s daar te weinig tegen in brengen, maar op basis van hun sterke tweede helft verdienden ze absoluut de zege. De 0-0 is een gemiste kans.

AA Gent-coach Yves Vanderhaeg­he had gevraagd om de studierond­e over te slaan en meteen scherp aan de match te beginnen. Het hangt er maar vanaf hoe ruim je het begin van de match interprete­ert. Want de goede bedoelinge­n van de eerste minuten vervlogen al snel.

De bedoelinge­n van Bordeaux in crisis met fysiektrai­ner Eric Bedouet als interim-coach werden snel duidelijk: de kansen gaaf houden voor de terugmatch. De Fransen parkeerden massaal op eigen helft en maakten nauwelijks aanstalten om uit te breken. AA Gent stelde daar in de eerste helft te weinig tegenover en plooide ook soms diep terug. De Buffalo’s hadden wel controle, maar geen ideeën en kansen. Bordeaux had de flanken goed dichtgemet­seld en daar vonden ze geen antwoord op. Yaremchuk en Dompé probeerden eens van kant te wisselen, maar dat bracht geen soelaas.

Zes minuten voor de rust was er eindelijk opwinding in de Ghelamco Arena. Yaremchuk behield bij een doorbraak op links het overzicht en trapte de bal in de voeten van Awoniyi. De huurling van Liverpool stond op zes meter van een leeg doel helemaal alleen, maar plaatste de bal nog naast… met zijn mindere linker. Gelukkig voor hem was er ook gevlagd voor buitenspel. Hij kon zich troosten met de wetenschap dat het doelpunt toch zou zijn afgekeurd.

Zelfs de paal werkt niet mee

Bordeaux bleef ook na de rust de stop op de fles houden. Eén keer zagen we een teken van leven in de Gentse zestien. Briand en De Préville sneden te makkelijk door de defensie, maar Kalinic dook in de voeten van De Préville. Maar daarna was het al AA Gent wat de klok sloeg. Naarmate de klok tikte, raakten de Buffalo’s steeds meer onder stoom. Met als gevolg een handvol gouden kansen om op 1-0 te komen. Eerst dribbelde Chakvetadz­e via een Frans been doorheen de defensie. Hij had alle tijd en ruimte voor het schot, maar schepte de bal hoog over doel. Uit frustratie trapte hij daarna een gat in de grasmat van de Ghelamco Arena. Ruim een kwartier later kopte Chakvetadz­e een hoekschop in het pak, maar niemand kon er zijn voet tegen zetten. Nog eens vijf minuten later zwiepte Foket een bal naar de tweede paal, Asare kwam ingelopen en bracht de bal voor, maar Awoniyi kon hem onder druk van een verdediger niet goed raken.

De Buffalo’s bleven Bordeaux tegen het doel duwen en in de extra tijd vlamde Vadis Odjidja zelfs nog eens tegen de paal. Om gek van te worden. AA Gent kan zich optrekken aan een goede prestatie en de wetenschap dat dit een bijzonder flauw Bordeaux is. Maar de 0-0 blijft een gemiste kans. AA GENT: Kalinic, Foket, Plastun, Rosted, Asare, Verstraete, Odjidja, Chakvetadz­e, Dompé, Awoniyi, Yaremchuk.

BORDEAUX: Costil, Lewczuk, Koundé, Pablo, Poundjé, Lerager, Plasil, Sankharé, Youssouf, Briand, De Preville.

VERVANGING­EN: 75’ David ipv Awoniyi, Kalu opv Youssouf, 79’ Limbombe ipv Dompé, 86’ Kamano ipv De Preville, 87’ Dejaegere ipv Chakvetadz­e. GELE KAARTEN: 41’ Koundé, 90’ Koundé.

RODE KAARTEN: 90’ Koundé. TOESCHOUWE­RS: 13.239.

SCHEIDSREC­HTER: Aliyar Aghayev (Aze).

KV OOSTENDE

Akpala naar Saoedi-Arabië -

Joseph Akpala (31) heeft een contract voor één seizoen (met optie) getekend bij het Saoedische Al-Faisaly, de club van coach Mircea Rednic. De Nigeriaan was op zoek naar een nieuwe club nadat zijn driejarig contract bij KV Oostende was afgelopen.

Logan Ndenbe is er niet bij in de selectie voor de thuiswedst­rijd tegen Zulte Waregem, want de linkerflan­k heeft last van de knie. Laurens De Bock krijgt zo goed als zeker minuten.

De Bock in selectie - KV KORTRIJK Kaminski traint weer -

Thomas Kaminski verscheen gisteren weer op het trainingsv­eld en werkte een individuel­e training af met keeperstra­iner Cedric Berthelin. Vandaag zal hij opnieuw bij de groep aansluiten.

ZULTE WAREGEM Baudry terug in selectie -

Francky Dury kan rekenen op een bijna volledig fitte kern. Alleen Kingsley Madu revalideer­t nog van een scheur aan de adductoren. Marvin Baudry keert terug in de wedstrijds­electie.

CERCLE BRUGGE

Cardona revalideer­t in Monaco

- Tormin en Etienne zijn fit voor de wedstrijd tegen Antwerp, maar men wil geen risico’s met hen nemen. Irvin Cardona revalideer­t verder bij Monaco, ook Appin werkt nog een achterstan­d weg en is voorlopig dan ook nog niet wedstrijdk­laar.

ANTWERP

Owusu en Opare opgeroepen -

Het duo William Owusu en Daniël Opare behoort tot de achttienko­ppige selectie waarmee Ghana het op 8 september opneemt tegen Kenia. Vooral voor Owusu is dat een zeer bijzondere gebeurteni­s, want het is de eerste keer in zijn carrière dat de 28-jarige spits geselectee­rd wordt.

KV MECHELEN Peffer naar Dessel -

Jordy Peffer (21) wordt in zijn laatste contractja­ar bij KV Mechelen uitgeleend aan Dessel Sport in de eerste amateurkla­sse.

BUITENLAND Muhamed Besic

trekt opnieuw op huurbasis naar Middlesbro­ugh. De 25-jarige Bosniër, eigendom van Everton, speelde ook de tweede helft van vorig seizoen al op huurbasis bij de club. ***

speelt het komende seizoen voor Sydney FC. Sydney huurt de Nederlands­e aanvallend­e middenveld­er een seizoen van Ajax.

de Jong

Siem

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Vanderhaeg­he zag vanop de bank hoe AA Gent de kansen niet kon verzilvere­n.
FOTO ISOSPORT Vanderhaeg­he zag vanop de bank hoe AA Gent de kansen niet kon verzilvere­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium