Het Belang van Limburg

Ook Fellaini en Dembélé blijven Rode Duivel

-

Na Kompany (32) gaan nu ook Marouane Fellaini (30) en Mousa Dembélé (31) verder bij de Rode Duivels. Dat betekent dat bondscoach Martinez ook voor de komende EK-campagne over alle spelers uit zijn succesvoll­e WK-selectie kan beschikken.

Vincent Kompany liet woensdag al weten verder te doen als Rode Duivel. De twee andere Duivels die twijfel zaaiden over hun toekomst bij de nationale ploeg, Marouane Fellaini en Mousa Dembélé, doen nu ook verder.

In de entourage van Fellaini viel te noteren dat hij graag nog een verlenging breit aan zijn internatio­nale carrière die hem nu al 87 interlands opleverde. Het gegeven dat hij zijn contract bij het Engelse Manchester United gewoon verlengde en niet ergens in een exotisch land voor het vele geld ging spelen, heeft er alles mee te maken. Fellaini speelde op het WK in Rusland in vijf van de zeven wedstrijde­n mee en dat gaf hem nog zin om verder te doen. “Hij zal nog zolang mogelijk voor de Rode Duivels blijven spelen”, aldus een intimus.

Schotland en IJsland

Mousa Dembélé heeft nooit gezegd dat hij zou stoppen maar zaaide wel twijfel over zijn toekomst. De 80-voudige internatio­nal vertelde op het WK, waar hij in vier wedstrijde­n in actie kwam, dat hij er nog eens over moest nadenken. Dembélé sukkelt geregeld met blessures. Bovendien liet hij net als Fellaini zijn toekomst als Rode Duivel afhangen van een eventuele transfer. Bij Dembélé is de beslissing wel ‘voorlopig’. Hij is er nog niet volledig uit of hij de volledige campagne voor het EK 2020 zal meemaken. Maar voor de oefeninter­land in Schotland (7 september) en de wedstrijd in het kader van de Nations League in IJsland (11 september) is Dembélé gewoon beschikbaa­r. Volgende week vrijdag maakt Martinez zijn selectie voor Schotland en IJsland bekend.

 ?? Foto AFP ?? Marouane Fellaini.
Foto AFP Marouane Fellaini.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium