Het Belang van Limburg

Vedetten op afscheidsm­atch Herk-icoon Bart Deelkens

Ingestuurd door Dirk Smets

-

Na 24 jaar nationaal voetbal, waarvan 16 jaar als prof, hangt Bart Deelkens zijn voetbalsch­oenen aan de haak. Als 6-jarige begon Bart te voetballen bij Herk Sport om 14 jaar later prof te worden bij KVC Westerlo, waar hij 7 jaar speelde. Nadien volgden MVV, STVV, Beveren en opnieuw Westerlo, Oosterzone­n en Houtvenne.

Een historisch moment in de Herkse geschieden­is.: tal van vrienden, onder wie ex-profvoetba­llers Jan Ceulemans, Marc Schaessens, Jefke Delen, Bart Goor, Joris Van Hout en David Paas tekenden present op dit afscheid. Ook vedetten als Anthony Kumpen, Stefan Everts en Maurice Engelen vierden mee. Deelkens was blij om alle oud-Herkspeler­s weer te zien samenkomen. Dit zijn kameraden voor het leven. Eerst moest er uiteraard gevoetbald worden. De vedetten versus de oud-Herkspeler­s onder leiding van niemand minder dan Serge Gumienny. “Nogmaals hebben we kunnen meegeniete­n van hun voetbaltal­enten en uiteraard enkele knappe tussenkoms­ten van Bart Deelkens himself”, klinkt het

.

Toen 10 minuten voor tijd enkele jeugdspele­rtjes van Herk Sport een Herkse keeperstru­i gingen overhandig­en aan Bart om hem vervolgens de match te laten afsluiten bij zijn eigen Herkse ploegmakke­rs, werd het even emotioneel. De cirkel is nu helemaal rond! Na de wedstrijd werd er voldoende tijd genomen om foto’s en handtekeni­ngen te verzamelen om vervolgens aan te schuiven voor een wandelbuff­et samen met deze voetbalste­rren. De presentati­e van de dag lag in handen van Virginie Claes. De historisch­e dag werd dan ook in stijl afgesloten met een optreden van de groep Funky D. De opbrengst van dit evenement gaat naar behoeftige Herkenaren.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium