Het Belang van Limburg

“Zes kansen op massaspurt”

-

In zijn derde Vuelta krijgt Kenneth Vanbilsen een grote verantwoor­delijkheid toegewezen: de Lummenaar wordt de vaste lead-out van de Franse spurtbom bij Cofidis, Nacer Bouhanni. “Ik ben de enige van de ploeg die hem zal bijstaan in de massasprin­ts”, knikt Vanbilsen. “Het wordt drummen, maar ik ben er klaar voor.”

Vanbilsen werd pas in laatste instantie aan de Cofidis-selectie toegevoegd nadat de Fransman Geoffrey Soupe zwaar ten val kwam in de Ronde van de Limousin. “Maar dat zorgt niet voor minder motivatie”, pikt Vanbilsen in. “Het is altijd een eer om in een grote ronde te mogen starten. Dit wordt mijn derde Vuelta. Van mijn vorige deelnames herinner ik me vooral dat die warm en lastig waren. Ik zal de eerste dagen moeten wennen aan de hitte. Ik kom van de Arctic Race of Norway, daar was het een pak frisser.”

Sagan

De grootste spurtkanon­nen aan de start zijn Peter Sagan en Elia Viviani. “Misschien wordt er in rit drie al een eerste keer gespurt. En normaal gezien krijgen we in totaal zes kansen op een massaspurt”, blikt Vanbilsen vooruit. “Daarin zijn Sagan en Viviani de favorieten, maar elke spurt moet gereden worden. Bouhanni heeft Sagan en Viviani allebei al geklopt. Waarom zou het dus nu niet lukken?” Over zijn eigen seizoen is de Lummenaar slechts gematigd tevreden. “Mijn eigen resultaten zijn er niet geweest, daar moeten we geen doekjes om winden. Maar ik heb wel goed werk geleverd voor de ploeg. Dat zal mij helpen met het oog op volgend seizoen. Ik ben ein- de contract, maar mijn manager is daarmee bezig. Ik kan er voorlopig niet veel over zeggen, alleen dat het er goed uit ziet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium