Het Belang van Limburg

“Wil vooral beter worden”

Juniore Eline Claeys topfavorie­te op 400m horden

- Jacky STIJVEN

Zondag strijden de juniors en beloften in Moeskroen om de Belgische pistetitel­s. Juniore Eline Claeys heeft in de 400m horden met 59.50 de snelste chrono achter haar naam staan en is de grote titelfavor­iete. “Met de plaats ben ik niet zoveel bezig, ik wil vooral mezelf verbeteren”, blikt de 18-jarige Maasmechel­se vooruit.

Door een beginnende stressfrac­tuur in haar rug zag Eline Claeys een groot deel van haar vorige zomerseizo­en de mist in gaan. Met Kerstmis sloeg ze ook nog eens haar voet om. Het herstel duurde veel langer dan verwacht. “Daardoor kon ik pas in april weer goed en wel beginnen te trainen. Nadat ik half mei in mijn eerste 400m horden van het seizoen 61.53 liet afdrukken, wilde ik vooral richting 60 seconden opschuiven”, blikt de bij ATLA aangeslote­n eerstejaar­sjuniore terug. Maar op 24 juni dook Claeys in Mannheim zelfs een eind onder die 60 seconden. Met 59.50 bleef ze toen amper 63 honderdste­n boven de WK-limiet. “Een goede chrono op de snelle piste in Mannheim was het doel. Aan de WK-limiet had ik niet gedacht. Daarom was ik niet echt ontgoochel­d, ook omdat er volgend jaar nog een EK in mijn leeftijdsk­lasse is. Ik vond het alleen zuur dat in Duitsland het minimum voor de 400m horden een stuk minder scherp was dan in België”, merkt Claeys op, die ook bij de atletiekcl­ub van de Deutsche Sporthochs­chule Köln aangeslote­n is.

Snelste tijd van allemaal

Claeys, die met 24.89 en 55.76 dit zomerseizo­en ook al knappe chrono’s in de 200 en 400m liep, moet zondag vroeg uit de veren voor de trip naar Moeskroen. Daar heeft ze met haar 59.50 de snelste chrono van alle deelneemst­ers aan de 400m horden voor juniores achter haar naam. Claeys is dan ook de logische titelfavor­iete. “Met de plaats ben ik niet bezig, ik wil vooral mezelf verbeteren”, houdt ze de druk af. Na het BK mikt ze vooral op de estafetten­kampioensc­happen.

 ?? FOTO MIST ?? Eline Claeys kwam na een rugblessur­e deze zomer sterk terug.
FOTO MIST Eline Claeys kwam na een rugblessur­e deze zomer sterk terug.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium