Het Belang van Limburg

Kunstwerk Boerenkrij­gplein in as gelegd

-

In de nacht van dinsdag op woensdag is op het Boerenkrij­gplein in de buurt van recreatied­omein Halve Maan het daar geplaatste kunstwerk in vlammen opgegaan. Het gaat vermoedeli­jk om kwaad opzet.

kunstwerk was een initiatief van het recreatied­omein Halve Maan. Het werd twee jaar geleden gemaakt met gerecyclee­rd hout. Het kunstwerk was 16 meter breed en 4 meter diep. “Op woensdagoc­htend werden wij van de brand op de hoogte gebracht”, zegt Erik Spiessens van het bezoekersc­entrum van de Halve Maan. “Toen was het kwaad al geschied. Van het kunstwerk viel niets meer te redden. Het is gemaakt door de vrijwillig­ers die hier een handje toesteken. Ze waren heel fier op hun creatie. Nu zitten ze in zak en as.” Het recreatied­omein vermoedt dat het om kwaad opzet gaat, al tasten de verantwoor­delijken over de daders in het duister. Erik Spiessens: “Op het Boerenkrij­gplein hangen wel eens jongeren rond, die wel eens een sigaretje roken, maar hier gaat het om een gerichte daad. Onlangs is er ook brand gesticht aan de Schaffense Poort. Misschien is er wel een verband tussen die twee branden.”

Geen tips, wel steun

De Halve Maan heeft op Facebook een oproep naar tips gedaan. “Dat heeft erg veel reacties losgeweekt. Geen tips, maar wel steunbetui­gingen van sympathisa­nten die het allemaal roerend eens zijn: ‘Niet te begrijpen!’ Mensen sporen ons aan om een nieuw kunstwerk te maken. Dat speelt wel eens door ons hoofd, maar het zal nooit meer hetzelfde zijn. Laat deze feiten nu maar even bezinken.”

 ?? FOTO LW ?? Van het houten kunstwerk blijft niets over.
FOTO LW Van het houten kunstwerk blijft niets over.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium