Het Belang van Limburg

Genkse sp.a en Vld maken overstap naar N-VA

-

sen de partij en Reyskens. De liefde voor de Genkse sp.a was weg maar zijn politieke ambitie werd er niet minder om. “Ik wil echt wel meewerken aan een betere samenlevin­g in Genk”, zegt Reyskens.

De klik

“Ik heb in die zin dan ook met verschille­nde partijen gesprekken gehad. Maar de klik was er niet. Tot ik een vraag van de N-VA kreeg voor een gesprek. En dat was voor mij een bevrijding. We zijn het er roerend over eens wat er allemaal beter moet in Genk. Ik denk aan de zorg en het fietslands­chap. Ik heb trouwens meteen van de partij een mandaat gekregen om een fietsplan uit te schrijven. Wij willen er een modern fietslands­chap van maken. Het is ook zo dat het op lokaal vlak veel minder gaat over partijideo­logie en veel meer over wat de mensen in hun omgeving aanbelangt. Ik ben trouwens terug gaan studeren aan de UCLL. Daar heb ik een diploma seksuologi­sch hulpverlen­er behaald. Concreet betekent dit dat ik mensen, die twijfelen over hun seksualite­it, mee begeleid in het proces dat ze doormaken. Dat is trouwens ook iets waarmee ik compleet op dezelfde golflengte zit als de N-VA.”

Turbulente periode

En dan is er ook ondernemer Peter Govaerts (50). De man was tijdens de vorige gemeentera­adsverkiez­ingen kandidaat bij de Open Vld maar raakte niet verkozen. Een legislatuu­r trouwens waar de Genkse liberalen met maar één verkozene een absoluut dieptepunt bereikten. Aanvankeli­jk nog met de inmiddels overleden Luc Gieraerts als raadslid, en nu Vanessa Cludts die hem opvolgde. Maar ook de partijwerk­ing zat strop. Peter Govaerts heeft in die turbulente periode tijdelijk het voorzitter­schap waargenome­n. “Ik was door het bestuur verkozen”, zegt Govaerts. “Bedoeling was resoluut de partij weer op de sporen te krijgen. Maar toen kreeg ik plots flyers te zien van Open Genk waar ik niets van af wist. Blijkbaar waren er gesprekken geweest met de partijtop en heeft Marino Keulen gezegd dat ik niets te zeggen heb over Open Vld Genk. Ik had nochtans al verkennend­e gesprekken gevoerd met Jos Lantmeeter­s (N-VA) om eventueel een kartel te vormen. Maar toen ik te weten kwam dat ze ons bestuur aan de kant wilde schuiven, ben ik er mee gekapt. Ik ben nu kandidaat bij de N-VA. Neen, niet op de strijd- of verkiesbar­e plaatsen, maar vooral om te steunen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium