Het Belang van Limburg

Legendaris­che Studebaker op oldtimerme­eting

- Zahra BOUFKER

Winnende nummers: 1 3 5 6 8 0 Winnende nummers:

4 - 9 - 11 - 15 - 16 - 20 - 22 - 30 - 35 38 - 41 - 44 - 47 - 50 - 51 - 60 - 61 - 62 66 - 67

Winnende nummers: 7 - 0 - 2

Nu zondag kan je in Zolder een Studebaker Commander uit 1953 gaan bezichtige­n waar vijfvoudig wereldkamp­ioen Formule 1 Juan Manuel Fangio ooit nog mee gereden heeft. Het bestuur van Oldtimer Roadhouse Classics, dat zondag de oldtimerme­eting Show en Shine organiseer­t, heeft lang onderhande­ld om de wagen op hun evenement te krijgen. “Maar voor een wagen van meer dan een half miljoen doen we graag wat moeite.”

Al voor de vierde keer organiseer­t voorzitter Ronald Verbraeken en zijn team Show en Shine in Heusden-Zolder. “Vier jaar geleden hebben we met onze club Oldtimer Roadhouse Classics beslist om jaarlijks een showevenem­ent te organisere­n”, zegt hij. “We zijn allemaal oldtimerli­efhebbers, maar we houden ook van racewagens. We zitten vlak bij het circuit van Zolder en wilden daarom ook wagen van dat kaliber op ons evenement. Toen we hoorden dat er een racewagen van Studebaker op doorreis was naar Frankrijk, hebben we dan ook niet getwijfeld.” De Studebaker Commander in kwestie is bekend van de Carrera Panamerica­na, een legendaris­che race van 3.500 kilometer door Mexico, die als een van de gevaarlijk­ste races ter wereld gold. En de wagen werd ooit nog bereden door dan Juan Manuel Fangio, vijfvoudig wereldkamp­ioen in de Formule 1.

Een dergelijke wagen in Zolder krijgen was geen sinecure. “De onderhande­lingen waren zwaar, maar het is ons gelukt. Al zal hij enkel zondag één keer te zien zijn alvorens hij naar Frankrijk verhuist om in de collectie van een verzamelaa­r te vertoeven.” Wat zo’n klassieke bolide dan wel niet kost? “De wagen dateert uit 1953 en je mag zeker rekenen op ruim een half miljoen euro tellen. Daarom zullen we extra toezicht voorzien”, aldus Verbraeken. Tijdens Show en Shine is er voor elk wat wils, van kinderanim­atie tot live muziek. Ook zal het Circuit Zolder zijn museum gratis openstelle­n voor het publiek. Een ideale gelegenhei­d volgens Verbraeken om de geschieden­is van het circuit te ontdekken.

→ Zondag 26 augustus van 11 uur tot 16 uur.

Deelname gratis. Sterrewach­t 153 Zolder

 ?? FOTO RR ?? De Studebaker Commander is ruim een half miljoen euro waard.
FOTO RR De Studebaker Commander is ruim een half miljoen euro waard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium