Het Belang van Limburg

OOK VTM-AMUSEMENT OP ZATERDAG

VTM heeft gisteren de plannen voor het najaar ontvouwd. Er komt een dozijn nieuwe titels naast een aantal vertrouwde programma’s. Vanaf 8 september is er voortaan een groot amusements­programma op zaterdag: ‘Wat een Jaar!’.

- Raymond DE CONDÉ

‘Wat een Jaar!’ wordt gepresente­erd door Koen Wauters met als teamcaptai­ns Nathalie Meskens en Jonas Van Geel. Het is vijftig procent quiz, vijftig procent spel en honderd procent nostalgie, want elke aflevering gaat terug naar het verleden. De teletijdma­chine, die haar attractivi­teit al heeft bewezen in ‘Groeten uit...’, gaat ook dit keer terug in de tijd. Dat kan gaan van de jaren 60 tot de jaren nul. Telkens zijn er gasten die dat jaar bewust hebben meegemaakt. Het nieuws, de muziek, de sport, de outfits, de decors, de meest memorabele beelden: alles dompelt hen - letterlijk - van kop tot teen onder in ‘hun’ jaar. Koen, Nathalie en Jonas zitten aan de knoppen van de onvoorspel­bare teletijdsq­uiz. Ook VIER heeft plannen voor het weekend met ‘Dancing with the Stars’, dat zal gepresente­erd worden door Gert Verhulst en Jani Kazaltzis. Dat zal echter pas later dit najaar - live - op het scherm komen. Gisteren is duidelijk geworden waarom Frances Lefebure, bekend van ‘Hotel Römantiek’ en ‘Café De Mol’, niet in ‘Dancing with the Stars’ zal te zien zijn: zij krijgt op VTM een eigen programma. Dat wordt gemaakt door de ploeg die voor Eén de eerste reeks van ‘Sorry voor alles’ maakte, het programma dat door Adriaan Van den Hoof werd gepresente­erd en dat in de VS met een Emmy werd bekroond. Over de inhoud van het nieuwe programma wordt voorlopig niks prijsgegev­en, en het zal ook niet meteen in september van start gaan. Frances Lefebure zal volgend jaar ook te zien zijn in ‘Studio Tarara’.

Koppels

Er wordt bij VTM ook veel verwacht van ‘Koppels’, dat gemaakt

wordt door de ploeg van ‘Blind Getrouwd’. Daarin krijgen vier zorgvuldig geselectee­rde koppels relatietra­ining van Chloé De Bie en Wim Slabbinck, en het is de bedoeling dat de kijker daar ook wat aan heeft voor de eigen relatie.

VTM heeft later dit najaar ook een nieuw dierenprog­ramma, ‘Beestig’, dat gepresente­erd zal worden door de West-Vlaming Joshua Dutré. Die gaat langs bij dierenvrie­nden en geeft hen tips en tricks om hun huisdieren goed te verzorgen.

 ?? Foto VTM ?? krijgt Frances Lefebureei­gen programma een op VTM.
Foto VTM krijgt Frances Lefebureei­gen programma een op VTM.
 ??  ??
 ?? T EEN
JAAR!
FOTO THE VOICE KIDS ?? rt Koen athalie n Geel
T EEN JAAR! FOTO THE VOICE KIDS rt Koen athalie n Geel

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium