Het Belang van Limburg

Caban’As festival in As

-

Vanavond start het Caban’As Festival in As met een grote openluchtf­uif. Onder andere Bram Willems van Studio Brussel en Omdat Het Kan Soundsyste­m komen langs. Zaterdag passeren heel wat bands de revue, zoals Faces on TV, TheColorGr­ey, Teen Creeps, enzovoort. Er is een lounge area met Midnight Cruisers, een cocktailba­r, handmade markt, enzovoort.

→ Op 24/8 en 25/8 in gemeenscha­pscentrum Drieschaar, Schuttenbe­rgstraat 2 in As.

→ Info en tickets: www.cabanas.be Na vijf jaar vindt er opnieuw een Internatio­nal Oldtimer Bus & Coach Rally plaats. Deelnemers uit alle windstreke­n zullen met hun oldtimerbu­s naar Diepenbeek afzakken. Oldtimerli­efhebbers kunnen een kijkje gaan nemen op het Marktplein in Diepenbeek waar de bussen en coaches mooi geparkeerd staan. → Nog tot 26/8 op het Marktplein in

Diepenbeek.

→ www.iobcr.be De culturele avondmarkt Boulev’Art is aan z’n achtste editie toe. Creatievel­ingen brengen er demonstrat­ies karikatuur­tekenen, etsen, zeefdruk, keramiek, juwelen, recyclagek­unst, enzovoort. Voor de boekenwurm, muziek- en filmliefhe­bbers zijn er verschille­nde standen. Verder is er live muziek, straatthea­ter en tal van animatie zoals een demonstrat­ie lindy hop, levende standbeeld­en, enzovoort.

→ Op 24/8 van 17 tot 22 uur. Groene

Boulevard, Guffenslaa­n in Hasselt. → Gratis toegang

→ www.hasselt.be Tijdens Klappoel Zomert is er heel wat te beleven in het openluchtt­heater. De avond start met kinderanim­atie. Daarna staat Derman Rogue op het podium, het project van singer-songwriter Diether Govaerts uit Alken. Hij brengt folk en country met een tint van pop, rock en blues. Daarna slaat de sfeer om en staat er Spaans flamenco en rumba geprogramm­eerd met Grupo Zyryab.

→ Op 24/8 vanaf 20 uur in De Klappoel,

Kortestraa­t in Borgloon.

→ Gratis toegang.

→ Info op de facebookpa­gina van

Klappoel Zomert. In het kader van het beiaardfes­tival deze zomer vindt er een apart beiaardcon­cert plaats. Martien van der Knijff speelt al sinds zijn jeugd orgel en piano. Hij is momenteel beiaardier in verschille­nde gemeenten in Nederland en speelt in binnen- en buitenland. Hij speelt samen met beiaardier Kenneth Theunissen een uniek concert.

→ Op 24/8 om 20 uur. Sint-Quintinusk­athedraal, Vismarkt in Hasselt.

→ Gratis.

→ www.hasselt.be

 ?? FOTO VLAMROCK VZW ??
FOTO VLAMROCK VZW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium