Het Belang van Limburg

Werken aan lijn Hasselt-Mol starten begin 2019

-

HAMONT - Naast de werken aan de lijn Hamont-Mol, staan er ook nog heel wat andere spoorwerke­n op til in de rest van Limburg. Zo wordt de lijn Hasselt-Mol vanaf begin 2019 volledig geëlektrif­iceerd.

➜ De lijn Hasselt-Mol is de tweede niet geëlektrif­iceerde lijn in Limburg. Over een lengte van 37 km (tussen Zonhoven en Balen) zijn daar bovenleidi­ngen nodig. Die werken zullen tot 2022 duren, omdat ze ingrijpend­er zijn de werken aan het traject Hamont-Mol. Zo moeten er drie bruggen worden vernieuwd en eentje (die van Beringen-Mijn) zelfs volledig worden afgebroken en herbouwd. Eenmaal afgerond zullen alle passagiers­lijnen in Limburg geëlektrif­iceerd zijn, wat de capaciteit en het aanbod op termijn moet vergroten.

➜ Om in de toekomst meer treinen vanuit Hasselt naar Noord-Limburg te laten sporen, wordt in 2019 ook gewerkt aan de wissels in Hasselt.

➜ De eerste werken aan het station van Hasselt starten volgende maand, met de vernieuwin­g van de achteringa­ng.

➜ Ook andere stations in Limburg worden de komende jaren aangepakt. Zo worden in 2019

in Sint-Truiden de perrons verhoogd. In

Leopoldsbu­rg wordt in 2022 de parking uitgebreid en wordt de bestaande fietsensta­lling overkapt. Tot slot staan er ook werken gepland in

het station van Tongeren, waar de bestaande parking wordt heraangele­gd en de fietsensta­lling wordt uitgebreid (van 100 naar 200 plaatsen) en overkapt. Wanneer die werken starten is nog onzeker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium