Het Belang van Limburg

Al duizend tips in zaak Nicky Verstappen

- Nancy VANDEBROEK

MAASTRICHT - Het merendeel van de tips kwam binnen via het speciaal in het leven geroepen telefoonnu­mmer en via de politieweb­site. De rest via privéberic­hten op sociale media van de politie.

75 procent van de tips gaat over verdachte Jos Brech (55) uit Simpelveld. Ze zijn van mensen die denken te weten waar hij verblijft of die hem menen te hebben gezien. Tipgevers sturen foto’s en video’s mee. Bij de politie is een speciaal servicecen­trum met vier medewerker­s, een coördinato­r en een rechercheu­r ingericht dat alle telefonisc­he tips aanneemt. De Nederlands­e oud-rechercheu­r Frank Peters zei vrijdag voor de regionale omroep L1 dat hij in 2002 een gesprek heef gehad met Brech. Daarin zou die erkend hebben te vallen op jongens tussen de 10 en 14 jaar. Ook zou hij een keer te ver zijn gegaan, zou Brech toen aan Peters hebben verteld. Peters zegt niet te weten wat Brech daar toen mee bedoelde. Peters was indertijd rechercheu­r en lid van scouting in Heerlen. Na het gesprek met Peters verliet Brech scouting in Heerlen, waar hij enkele jaren als leider was.

Online

Jos Brech heeft op 27 april nog onder een nickname ingelogd op internet. Dat meldde Peter R. de Vries, die de familie Verstappen bijstaat, vrijdag in een tweet. Ook in mei is hij mogelijk nog online actief geweest. De misdaadver­slaggever spreekt van “interessan­te info” die hij heeft ontvangen van een niet nader genoemde bron. “Dat maakt zijn laatste levensteke­n alweer een stuk recenter. Mooi. We komen dichterbij”, aldus De Vries.

 ?? Foto YT ?? Verdachte Jos Brech.
Foto YT Verdachte Jos Brech.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium