Het Belang van Limburg

“Vrees geen afstraffin­g”

Yannick Ferrera strijdvaar­dig

-

Waasland-Beveren gaat zondag bij Racing Genk op zoek naar zijn eerste zege van het seizoen. Trainer Ferrera vreest geen inside-info van het viertal met recent verleden bij Oost-Vlamingen. “Drie van mijn assistente­n werkten onder Clement.”

Pakt Waasland-Beveren zondagavon­d zijn eerste zege van het seizoen op bezoek bij Genk? Geen makkelijke opdracht, dat beseft trainer Yannick Ferrera ook: “We zullen allemaal top moeten zijn, willen we tegen hen punten pakken. Ze zijn momenteel dé ploeg in vorm en spelen net als Anderlecht en Club Brugge het mooiste voetbal. In elke linie hebben ze veel kwaliteit. Toch mogen we niet onder de indruk zijn van hun spel en resultaten. Wij kijken alleen naar onszelf. Zoals altijd gaan wij voor de overwinnin­g, al beseffen we dat het niet makkelijk wordt. Of ik een afstraffin­g zoals enkele seizoenen geleden vrees? (in 2015 en 2016 verloor Waasland-Beveren respectiev­elijk met 7-1 en 6-1, nvdr.) Neen, want zoiets kan altijd en overal gebeuren. Dat heb ik eerder bij KV Mechelen al eens meegemaakt. Niemand ver- wachtte een afstraffin­g en toch verloren we met 7-0. Conclusie: elke wedstrijd is anders.”

De Beverse link

Met spits Zinho Gano, middenveld­er Ibrahima Seck, trainer Philippe Clement en assistent Johan Van Rumst - tot eind juni nog assistent bij Waasland-Beveren telt Racing Genk vier personen met een recent verleden bij de Oost-Vlaamse club. “Maar op die korte tijd is er veel veranderd”, sust Ferrera. “Zo lopen er hier zestien nieuwe spelers rond. Natuurlijk kennen Clement en Van Rumst de sterktes en zwaktes van bijvoorbee­ld Boljevic en Ampomah. Maar dat geldt ook voor ons. Drie van mijn assistente­n (Geeraerd, Ivens en Oste, nvdr.) hebben nog onder Clement gewerkt. We hebben zijn werking onderling besproken, want bepaalde accenten zie je nu ook bij Genk terugkeren. Iedereen gebruikt alle informatie om zijn ploeg te laten winnen. Maar aan onze voorbereid­ing op de match verandert dat niks. Het enige verschil is dat je voor en na de match meer handen met elkaar kan schudden.”

 ?? Foto DICK DEMEY ?? “Yannick Ferrera had het aanvankeli­jk even moeilijk met mijn vertrek, dat is ook te begrijpen. Maar dat is snel uitgeklaar­d”, vertelt Van Rumst.
Foto DICK DEMEY “Yannick Ferrera had het aanvankeli­jk even moeilijk met mijn vertrek, dat is ook te begrijpen. Maar dat is snel uitgeklaar­d”, vertelt Van Rumst.
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? “Genk is momenteel dé ploeg in vorm en speelt net als Anderlecht en Club Brugge het mooiste voetbal”, weet Yannick Ferrera.
FOTO JEFFREY GAENS “Genk is momenteel dé ploeg in vorm en speelt net als Anderlecht en Club Brugge het mooiste voetbal”, weet Yannick Ferrera.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium