Het Belang van Limburg

“Plots is een halfuurtje lopen al te veel”

De familieman, ondernemer en tv-commentato­r, maar geen rolmodel meer

-

Na 23 jaar topvoetbal in België, Nederland en Duitsland eindelijk wat meer tijd voor vrouw en twee dochters in Knokke. Dat noemt Simons de grootste winst aan zijn nieuwe leven. Maar toch is er nog zóveel te doen.

Vorige week is het gezin nog vier dagen naar Valencia geweest. “Dat was vroeger tijdens de schoolvaka­nties onmogelijk. Ons dagelijkse leven is nu helemaal anders. Zeker omdat ik nooit meer afgepeiger­d thuiskom en ’s middags niet meer hoef te slapen. Nu mogen de kinderen vragen: ‘Doen we nog iets?’ Graag! Cinema, gaan wandelen langs de vijver op de Lakeside in Knokke, waar we wonen. Niet op de dijk, bespaar me dat. (lacht) En een pintje drinken, of een roseetje. Niet meer: ‘Voor mij een watertje’. Niet meer die druk: ‘Dat mag ik wel nog eten, dat niet’. Dat is voor mij nu echt luxe. Al heb ik geen seconde spijt gehad van mijn laatste jaar als voetballer en geef ik jongens als Buffel en Deschacht honderd procent gelijk dat ze, zolang ze zich fit voelen, zolang mogelijk doorgaan.”

Maar weg is ook de topatleet in Simons. “Het gaat heel snel. Nu kijk ik al op tegen een halfuurtje joggen. Ik beken: ik ben de laatste maanden maar een paar keer gaan lopen. Blijkbaar kan ik het mezelf maar moeilijk opleggen. Mijn zelfdiscip­line is echt weg, ik ga me toch ergens moeten aansluiten. Of ik moet mij een concreet doel voor ogen stellen: een halve triatlon of een marathon of zo. Er zijn al twee kilo bij. Verlies van spiermassa, hé.” (lacht)

Vastgoed

En zoveel vrije tijd houdt hij nu ook weer niet over. Buiten zijn werkuren op Club blijft Simons een bijzonder bezige bij. “Ik had ook al als voetballer nevenactiv­iteiten nodig, als afwisselin­g. Ik wilde geen 24 uur op 24 met voetbal bezig zijn.” Zo investeerd­e hij al toen hij in Duitsland voor FC Nürnberg speelde (20102013) in een domein in Nürnberg waarop 46 instapklar­e huisjes zouden worden gebouwd. “Er staan er al een paar en ze zijn nu allemaal verhuurd, dat loopt goed. Ik kom er wel eens, maar zit er intussen toch te veraf. We zouden dat willen verkopen, maar er is geen haast.” Simons bleef wel actief in de vastgoedse­ctor. Zo haalde hij al een diploma makelaar en vastgoedex­pert, nu is er tijd voor zijn stage. Niet in één van de kantoren van Vastgoedse­rvice, waarvan hij mede-eigenaar is en die vooral gevestigd zijn in Antwerpen en Limburg, maar in een kantoor in Knokke. “Ik doorloop het hele traject: telefoons opnemen, prospectie doen, de baan op, afspraken ’s avonds… Sommigen kijken raar op: ‘Timmy Simons?!’ Het is heel flexibel, een strikte agenda is door mijn werkzaamhe­den op Club ook niet mogelijk. Ik vind het allemaal even boeiend en bekijk ook altijd alles positief. Het is eigenlijk

allemaal hobby.”

Ik geef Buffel en Deschacht honderd procent gelijk dat ze, zolang ze fit zijn, zolang mogelijk doorgaan

Vastgoedse­rvice

Net zoals de wielerploe­g van Vastgoedse­rvice, waarvoor eerder wereldkamp­ioen veldrijden Wout van Aert reed, inmiddels Pauwels Sauzen Vastgoedse­rvice. Monter: “Een ploegske leiden, hé. We hebben een goed team en ik probeer in de mate van het mogelijke aanwezig te zijn op alle bespreking­en. Op 16 september hebben we al de eerste cross in Geraardsbe­rgen.” En dan zit zijn agenda nog niet vol genoeg: hij is ook officieel co-commentato­r voor Eleven Sports, specialisa­tie Bundesliga. Komende dinsdag schuift hij ook aan voor de Champions League-wedstrijd van zijn exploeg PSV tegen Bate. “Het is een luxe, al die zaken te mogen doen. Veel mensen dromen van zo’n leven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium