Het Belang van Limburg

“Mijn ambitie: met Wolfsburg Europa

Ex-Genkie Casteels (26) hervat met Wolfsburg in de Bundesliga

- Sven CLAES

2018 was een boerenjaar voor de 26-jarige Koen Casteels. In de Bundesliga werd de Torwart verkozen tot beste doelman en op het WK in Rusland, waar de doelman van Wolfsburg weliswaar niet in actie kwam, graaide Casteels de bronzen medaille mee. We legden bij de start van het nieuwe Bundesliga­seizoen de ex-doelman van KRC Genk via de letters van zijn naam twaalf thema’s voor.

K

ICKER “Het Duitse voetbaltij­dschrift verkoos mij vorig jaar als beste doelman van de Bundesliga. Ik kijk er met een positief gevoel op terug. Het was de bevestigin­g van een goed seizoen. Het is een van de doelstelli­ngen om dit jaar terug die titel te veroveren. In 2017 won ik ook al de ‘Weisse Weste’ van Sport1.”

O

RIGI “Het is altijd fijn om een landgenoot in de kleedkamer te hebben. Ik ben goed bevriend met Divock, want ik kende hem nog van school en de nationale ploeg. Ik heb hem geholpen om zijn aanpassing naar Wolfsburg zo vlot mogelijk te laten verlopen. Het blijft jammer voor Divock dat de bondscoach hem niet selecteerd­e voor het WK.”

E

XODUS “De transferpe­riode loopt op zijn einde, maar ik ben daar totaal niet mee bezig. Als er clubs geïnteress­eerd zijn, ga ik daar sowieso eens naar luisteren. FC Barçelona? Er is nooit persoonlij­k contact met mij geweest. Mijn focus ligt dus volledig op Wolfsburg.”

N

AKOMELINGE­N “Neen, ik ben op dit moment nog geen vader, maar lang zal het niet meer duren. Mijn vriendin is namelijk hoogzwange­r. Al gooi ik mijn privéleven liever niet op straat...” C

OURTOIS “Hoezo, niet de C van Casteels? (lacht). Thibaut heeft een goed seizoen gespeeld bij Chelsea en dat vervolgens afgesloten met een heel goed WK. Zijn megatransf­er zat er vroeg of laat aan te komen. Ik ben blij voor hem, het is dichter bij zijn familie en Real Madrid is natuurlijk een schitteren­de club met een grote prijzenkas­t.”

A

MBITIE “Op korte termijn is het de bedoeling om met Wolfsburg weer een gooi te doen naar Europees voetbal. Als de stabilitei­t nu terugkeert, moet dat zeker tot de mogelijkhe­den behoren. Ik hoop ook nog altijd op mijn eerste cap voor België. Vroeg of laat wil je toch eens spelen, maar ik besef ook dat de kwaliteit bij de Rode Duivels groot is.”

S

INT-PETERSBURG “Het zal voor altijd een blijvende herinnerin­g zijn: de bronzen medaille behalen in zo’n prachtig voetbalsta­dion. We speelden er twee wedstrijde­n: eentje met een negatieve nasmaak en eentje met een positief einde, die derde plaats. Het was in de eerste plaats een speciale ervaring, we hebben toch maar mooi de beste prestatie ooit neergezet. Ik ben daar fier op.”

T

OPSPORTSCH­OOL “Ik bewaar veel goede herinnerin­gen aan mijn Genkse perio- de. Ik studeerde Moderne Wetenschap­pen - Wiskunde (ASO) en zat er in de klas bij onder andere Thibaut Courtois en Alexander Maes (Beerschot Wilrijk). Het was een zware tijd, maar ik ben tevreden dat ik mijn diploma behaald heb. Ik kan na mijn carrière nog alle kanten uit.”

E

X-GENKIE “Ik volg niet specifiek KRC Genk, maar de gehele Belgische competitie. Ik heb in Wolfsburg een satelliet van TV Vlaanderen om de samenvatti­ngen te bekijken. Hun mooie voetbal maakt nu ook indruk in Europa. Ik rij met een glimlach door Limburg als ik met mijn Volkswagen van Wolfsburg naar Betekom rij.”

E

INZELGÄNGE­R “De minst actieve Rode Duivel op sociale media? (lacht) Ik heb mij deze week een account aangemaakt op Instagram, op Facebook en Twitter was ik al actief. Tijdens het WK gebruikte ik het meer. Als ik iets communi- ceer, moet het een boodschap hebben. Ik doe het voorlopig ook allemaal in eigen beheer.”

L

ICHAAM “Vier jaar geleden, net voor het WK in Brazilië, liep ik een zware scheenbeen­breuk op. Sindsdien ben ik fel bezig met details zoals inlegzolen. Voor een doelman zijn de juiste handschoen­en en schoenen nu eenmaal het allerbelan­grijkste. Ik doe al het mogelijke om zo goed mogelijk onder de lat te staan.”

S

CHALKE 04

“Schalke eindigde vorig seizoen op de tweede plaats, dus het zal een lastige eerste klus worden. Die Königsblau­en zijn een stabiele club, die vaak met een klein verschil winnen. Ik hoop dat we winnen en zo een eerste stap zetten naar een stabiel en rustig seizoen.”

 ??  ?? Koen CASTEELSFC Barcelona? Er is nooit persoonlij­k contact met mij geweest. Mijn focus ligt dus volledig op Wolfsburg
Koen CASTEELSFC Barcelona? Er is nooit persoonlij­k contact met mij geweest. Mijn focus ligt dus volledig op Wolfsburg

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium