Het Belang van Limburg

“Vandaag niet de underdog”

Lommel wacht lastige bekermatch bij fusieclub Lierse Kempenzone­n

- Piet DINGENS

Lommel krijgt in zijn eerste bekeropdra­cht een taaie klant voorgescho­teld. Lierse Kempenzone­n is de fusieclub die herrees uit de as van het oude Lierse én amateurclu­b Oosterzone­n. Blikvanger van de geelzwarte­n is Simon Vermeiren, ex-Lommel. “Maar voor mij is Jordi Maus de bekendste speler”, zegt Lommelkeep­er Gaëtan Coucke. “Hij zat bij mij in de klas en we speelden samen in de jeugd van Racing Genk. Een goede vriend dus, die vorig seizoen ook nog voor SK uitkwam.”

Het wordt op het Lisp dus een weerzien met oude bekenden. Maar na het eerste fluitsigna­al stopt het geknuffel en begint de strijd voor de kwalificat­ie. “Tot dusver waren wij in 1B een beetje de underdog”, beseft Coucke. “Maar dat is na onze zege in Mechelen niet langer het geval. We moeten deze niet te onderschat­ten ploeg bekampen met de wapens die ons in competitie 7 op 9 opleverden.” En dat zijn? “Een uitstekend­e mentalitei­t en de bereidheid om voor elkaar door het vuur te gaan. Tel daar de individuel­e kwaliteite­n van de spelers bij en we blijven voor iedereen een moeilijk te ontwrichte­n blok.”

Tongenaar Gaëtan Coucke moet in december nog twintig worden, maar verdedigt momenteel het doel van Lommel als een doorwinter­de routinier. Zelfs de fluitconce­rten van 14.000 fanatieke aanhangers van Malinwa lieten de jonge klasbak vorige week Siberisch koud. “Ik sta inderdaad met veel vertrouwen te keepen”, lacht hij. “Maar dat ligt ook aan de verdediger­s. Die doen hun werk uitstekend, net als de hele ploeg trouwens. Dat maakt het voor mij veel makkelijke­r. We communicer­en heel goed op en naast het veld. Ik ben, echt waar, ontzettend blij dat ik dit seizoen door Lommel gehuurd ben. We zullen heus wel matchen verliezen, maar we gaan ook nog heel leuke dingen laten zien. Hopelijk vanavond al in Lier.”

Martens en Roex

Coucke komt uit de befaamde Genkse school en wordt allicht van dichtbij gevolgd door zijn moederclub. “Jawel, na iedere match hebben Guy Martens en Gilbert Roex, de keeperstra­iner van de jeugd, me al een berichtje gestuurd. Wat ik goed doe, wat nog beter kan, ... Tel daar het puike werk van onze staf bij en je begrijpt dat mijn leerproces voorspoedi­g verloopt.”

Lommel SK:

Neven is niet fit en wordt in de kern vervangen door Kolen.

DE KERN: Coucke, Daniels, El Banouhi, Santermans, Kolen, Cauwenberg, Bitsindou, Henkens, Brebels, Azevedo, Valcke, Rocha, Gaethofs, Vermijl, Vanbelle, Cerigioni, De Wilde, Claes.

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Gaëtan Coucke: “Mijn leerproces verloopt voorspoedi­g.”
Foto DICK DEMEY Gaëtan Coucke: “Mijn leerproces verloopt voorspoedi­g.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium