Het Belang van Limburg

Topper zoekt zitje

Jeremy Van Horebeek nog niet onder dak voor 2019

- Jürgen SCHROOTEN

Zes fabriekste­ams en een handvol degelijke privéteams. Goed voor pakweg 18 zitjes. En die zijn heel snel gevuld. Opvallend: op dit moment hebben twee rijders uit de top 10 nog geen onderdak voor 2019: Perenaar Jeremy Van Horebeek (9de) en Max Anstie (10de). Met Shaun Simpson en Kevin Strijbos zijn nog twee jongens uit de top 15 op zoek naar een team.

De meeste fabriekste­ams hebben hun huiswerk voor 2019 al klaar. Als we ervan uitgaan dat Pauls Jonass bij KTM van de MX2 naar de MXGP wordt doorgescho­ven, dan is er alleen nog een plekje vrij bij Husqvarna en eventueel Honda. Bij Husqvarna lijken ze de openstaand­e vacature intern te gaan invullen. Misschien houden ze Anstie dan toch nog aan boord of - en dat lijkt realistisc­her - hevelen ze Thomas Kjer Olsen over van de MX2. Bij Honda is het niet duidelijk of Brian Bogers - die dit seizoen nog niet in actie kwam mag blijven. Indien niet, dan komt er bij HRC alsnog een plekje vrij. Tenzij ze ook daar hun MX2-rijder - in dit geval Calvin Vlaanderen - doorschuiv­en. En de satelliett­eams? Die hebben vaak slechts budget voor de eerste rijder (al overal ingevuld), terwijl de nummer twee geld moet meebrengen.

Respect

Jeremy Van Horebeek, al jaren een vaste waarde in de top 7, kreeg een tijdje geleden bij Monster Yamaha te horen dat zijn contract na vijf seizoenen trouwe dienst niet meer verlengd wordt. De Perenaar (28) heeft nog altijd geen andere werkgever gevonden. “Er wordt van alles gezegd en geschreven, maar een concreet voorstel of gesprek is er nog niet geweest”, geeft Jerre toe. “Ik ben hier en daar wel eens gaan horen, maar de meeste teams zijn volzet.” De Perenaar heeft er geen probleem mee om de stap van fabrieksna­ar satteliett­eam te zetten. “Op voorwaarde dat dat team over fatsoenlij­k materiaal en een degelijke structuur beschikt en een goed loon kan betalen. Anders kap ik ermee”, aldus Jerre, die dit seizoen veel blessurele­ed te verduren kreeg. “Ik heb geen zin om risico’s te nemen wanneer er niets tegenover staat. Ik wil doodgraag motorcross­er blijven, maar niet ten koste van alles. Ik verdien toch iets meer respect voor hetgeen ik al allemaal bewezen heb, niet? Nu ja, ik geef nog niet op. Er zijn nog vier GP’s én de Naties om me te tonen. Ik zie wel of er nog iets uit de bus valt.”

Een goede prestatie in het Bulgaarse Sevlievo dit weekend kan misschien ergens een deur op een kier zetten...

 ?? Foto JUAN PABLO ACEVEDO ?? “Ik wil doodgraag motorcross­er blijven, maar niet ten koste van alles”, doet Van Horebeek zijn verhaal.
Foto JUAN PABLO ACEVEDO “Ik wil doodgraag motorcross­er blijven, maar niet ten koste van alles”, doet Van Horebeek zijn verhaal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium