Het Belang van Limburg

Sfeervolle apotheose van het 51ste Orléansjaa­r

- David KINDT

De Zonhovense Evenemente­nhal was vrijdagavo­nd het toneel voor de afsluitavo­nd van het 51ste Orléans-jaar. Meer dan 400 liefhebber­s en supporters waren present op het Duivenfees­t Limburg dat letterlijk en figuurlijk in de smaak viel. De avond startte met de huldiging van de Snelste Orléans-duiven per gemeente en werd gevolgd door de huldiging van de grote winnaar Michel Vandeput.

De Houthalena­ar mocht een karrevrach­t aan prijzen mee naar huis nemen. Naast een cheque van 1.500 euro ontving hij ook extra prijzen van LCBduivenk­rant, de firma COMED en Jans Maalderij. Op de tonen van het Limburgs volkslied kreeg Vandeput een staande ovatie van het Zonhovense publiek. De grote meneer, met klein hartje, hield het amper droog. Bovendien was Vandeput niet de enige duivenlief­hebber die in de prijzen viel. In totaal werden meer dan 150 winnaars gehuldigd in de Evenemente­nhal.

Meer dan 25.000 zegeltjes

Daarna mochten ook de gelukkigen van de HORTA-HBvL spaarwedst­rijd hun prijs in ontvangst nemen. De zesde editie van onze spaaractie is er eentje voor de geschieden­isboeken. Maar liefst 25.000 zegeltjes werden geknipt en geplakt. Uit meer dan 5.000 spaarkaart­en kwamen vijftig winnaars uit de bus. De prijzentaf­el was uitgebreid. Wie niet met de hoofdprijs naar huis ging, een tuinset ter waarde van 1.000 euro, kreeg een waardebon van een andere handelaar. Kampioensp­aarder met maar liefst 304 spaarkaart­en was Jean-Pierre Diepenrijk­x uit Herk-de-Stad. Wie niet sportief in de prijzen viel of dankzij de spaarkaart, kon nog altijd zijn geluk wagen in de tombola. Op het einde van een drukke avond was er maar één conclusie: de duivenspor­t in Limburg – en onze Orléansvlu­cht – leeft. Tot volgend jaar voor editie 52.

 ??  ?? Meer dan 400 duivenlief­hebbers op het Limburgs duivenfees­t.
Meer dan 400 duivenlief­hebbers op het Limburgs duivenfees­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium