Het Belang van Limburg

Bokrijk als openingsnu­mmer

-

Vandaag, zaterdag, begint een week vroeger dan de provincial­e competitie het nationale vrouwenvoe­tbal. In tweede nationale opent Bokrijk Sport A tegen KV Mechelen. “Het is ons eerste jaar in tweede nationale, hopelijk kunnen we veel bijleren”, aldus de Bokrijkse coach Bart Swerten, die zich ervan bewust is dat de kloof dit seizoen groter is geworden.

“Het zou dus al een succes zijn als we het behoud kunnen verzekeren. Zonder de geblesseer­den Peeters, Scheymans en Brands verschijne­n we gehandicap­t aan de aftrap tegen titelkandi­daat Mechelen. We zullen onmiddelli­jk weten waar we staan. We hebben zo goed als al onze oefenwedst­rijden gespeeld tegen eerste nationaler­s, met wisselend succes. Onze planning was dat we dit seizoen de stap hogerop wilden zetten, maar als de gelegenhei­d zich vroeger voordeed, zouden we die zeker niet laten liggen”, zegt Bart Swerten.

Enkele uitschiete­rs

Belangrijk voor Bokrijk is de ervaring die Swerten opdeed met Chastre in derde nationale.

“Dit samen met onze karaktervo­lle ploeg zie ik ons toch slagen dit seizoen, met hopelijk tussendoor enkele uitschiete­rs. Lukt het niet, dan hebben we hopelijk iets bijgeleerd”, besluit Swerten.

Bokrijk is dit seizoen alleszins de vierde Limburgse ploeg in de nationale reeksen. Spijtig genoeg is de ploeg van Swerten de enige Limburgse ploeg in tweede nationale na de degradatie van Tongeren B, E. Pelt en het teruggaan naar provincial­e van Louwel.

 ?? FOTO KH ?? De dames van Bokrijk oefenden donderdag nog tegen Bilzen.
FOTO KH De dames van Bokrijk oefenden donderdag nog tegen Bilzen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium